Hlavní obsah

Vítr vyvracel stromy na území celého Zlínského kraje

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na odstraňování spadlých stromů přes silniční komunikace ve středu od rána pracovali hasiči ve všech okresech Zlínského kraje. Informaci sdělil Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči při odstraňování spadlého stromu.

Článek

První hlášení o zablokování silnice stromem v Němčicích v okresu Kroměříž přijalo operační středisko krajských hasičů v 8:53 hodin. Další požadavek na odstranění stromu z komunikace ve Velíkové u Zlína hasiči obdrželi v 9:51 hodin.

„V tomto případě byl zásah komplikovanější. Hasiči museli strom pomocí ocelového lana strhnout. Až když byl strom na zemi, mohli ho pořezat motorovou pilou a uvolnit tak komunikaci,“ uvedl Roman Žemlička.

Jednotka drážních hasičů musela odstraňovat od 10:24 hodin strom na kolejích v Bílanech na Kroměřížsku. Následovalo odstranění stromů v Boršicích v okresu Uherské Hradiště, v Bystřičce a Hošťálkové na Vsetínsku, v Koryčanech v okresu Kroměříž a ve Slušovicích na Zlínsku.

V 12:14 hodin přijali hasiči hlášení o poškozené střeše v Otrokovicích na náměstí 3. května. Hasiči na místě zjistili, že na budově staré základní školy vítr strhl část lepenky. Z výškové techniky provedli provizorní zajištění střechy v místě poškození.

Poslední zásah hasičů na odstranění stromu směrem na vrch Hostýn skončil v 16:51 hodin v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Podle Romana Žemličky vítr naštěstí nenapáchal velké škody a nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám