Hlavní obsah

Vítěz soutěže Expo Science Amavet je z jižních Čech

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Student sexty Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích Ondřej Vošta více než dva roky pečlivě pracoval v laboratořích Akademie věd České republiky (AV ČR) v Českých Budějovicích a vypracoval projekt s názvem“ Studium potravních vztahů jeskynních bezobratlých živočichů“.

Foto: Kateřina Štruncová

Předání první ceny

Článek

Výsledky práce obhajoval postupně v několika kolech soutěže Expo Science Amavet 2011. Postoupil do celostátního kola, které se konalo ve dnech 27. - 29. 4. 2011 v hlavní budově AV ČR na Národní třídě v Praze.

Zde přesvědčil členy odborné komise o vlastním podílu na vypracování vědeckého projektu a o schopnosti prezentovat svou práci v anglickém jazyce. 

Ondřej zvítězil v konkurenci 38 dalších projektů a převzal první cenu z rukou místopředsedkyně Senátu Aleny Gajdůškové a místopředsedy Akademie věd Vladimíra Marečka. 

Odměnou Ondrovi je postup do mezinárodního kola soutěže studentských vědeckých prací Intel Isef, které proběhne v květnu 2012 v americkém Pittsburghu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám