Hlavní obsah

Violoncellistka Terezie Kovalová se předvedla v ostravském KC Cooltour jako DJ

Novinky, Josef Zajíc

V ostravském Kulturním centru Cooltour se od začátku roku 2016 otevírá nové období. V pestré programové náplni bude spousta překvapení a diváckých lahůdek. Na programu jsou stálé akce a festivaly, ale také sem zamíří opět čeští a zahraniční umělci a řada zajímavých osobností.

Foto: Josef Zajíc

Kulturní centrum Cooltour Ostrava. 20.1.2016. Jako DJ'ka Terezie Kovalová.

Článek

„Za posledního půl roku se Kavárna Cooltour proměnila téměř k nepoznání. Z původní galerie vznikl prostor pro coworking (spolupráce, komunita, otevřenost, dostupnost). Je zde wifi a mikrovlnka pro ohřev vlastního jídla - zdarma je také k dispozici nádobí. V kavárně přibylo také pódium, kde probíhají akce, jako například projekt Osobnosti se promění v DJ,” informovala Vilemína Ondrušová, tisková mluvčí Kulturního centra Cooltour.

Ve středu 20. ledna v 19 hodin zasedla za pult krásná hudebnice, excelentní violoncellistka, zpěvačka a modelka Terezie Kovalová. Ve tříhodinovém pořadu On The mix uváděla přítomným hudební program, který se jí líbí, který si doma poslouchá a má k těmto skladbám jistý i osobní vztah.

„Princip akce, kde teď svoji hudbou pouští a hraje Terezie Kovalová je v tom, že zveme a budeme zvát zajímavé lidi, kteří mají většinou co do činění s hudbou jako takovou a zveme je za DJ pult. Nechceme po nich, aby zde přítomným hráli hudbu, kterou by rádi slyšeli oni, ale chceme, ať ti pozvaní umělci hrají svoji oblíbenou hudbu, kterou si rádi poslechnou na cestě autem, doma a podobně,” vysvětlil princip nového formátu Filip Košťálek, hudební dramaturg Kulturního centra Cooltour Ostrava.

„Jsem muzikant, jsem hrdá na to, že se mohu živit  jako muzikant,” řekla v kratičké přestávce svého programu Terezie Kovalová.

„Pocházím z Ostravy, kde jsem studovala konzervatoř pod vedením skvělého hudebníka a pedagoga Jiřího Hanouska. V současnosti se věnuji několika projektům. Momentálně se připravuji  na stáž v berlínském kabaretu Wintergarten, což je nejstarší kabaret v Berlíně. Budeme cestovat po světě. Měla bych jet také do Jižní Ameriky. V Ostravě, vzhledem k tomu, že žiji v Praze, jsem méně, ale vždy se sem ráda vracím. No, to je jak všechno co bych o sobě řekla,” dodala Terezie Kovalová.

V programové nabídce Kulturního centra Cooltour je toho víc. Například pořad Ostrava Pozitive a další. Cooltour není jen kultura. Jednou z priorit je také zlepšení města, a proto vznikly další projekty na příklad Zažít Ostravu jinak. Bude projekt Cyklokino a Náměstí je všech.

„Také bychom chtěli připomenout veřejnosti, že Cooltour se také zaměřuje na veřejně prospěšné aktivity, veřejný prostor, městský život a životní prostředí. Naše kulturní centrum má vždy otevřené dveře pro lidi, kteří chtějí udělat něco dobrého pro veřejnost. Snažíme se podpořit dobré nápady, a proto budeme rádi, když k nám zavítá kdokoli se zajímavým nápadem v cooltouráckém duchu,” sdělil ředitel Kulturního centra Cooltour Andrej Harmečko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám