Hlavní obsah

Vincentka opět přístupná veřejnosti

Novinky, Martina Rychetská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř rok trvající rekonstrukce je u konce, od 12. srpna je opět možné se napít nejznámějšího luhačovického pramene Vincentky přímo u zdroje ve stejnojmenné hale.

Foto: Martina Rychetská

Nejmodernější léčebné a rehabilitační metody Lázně Luhačovice kombinují s využitím přírodních zdrojů minerálních vod, včetně nejznámější Vincentky.

Článek

Instalace moderní vzduchotechniky pro zlepšení a zkvalitnění klima v hale, nově instalované osvětlení nebo navrácení původního a přeleštěného výdejního pultu z kubánského mramoru, to jsou namátkou hlavní změny, které úpravy přinesly.

„Mezi stěžejní přednosti rekonstrukce, u které většinu nákladů z investice přesahující sto milionů korun pokryly dotace z evropských zdrojů, patří to, že architektonicky hodnotná hala působí nyní mnohem světleji, je vzdušná a přitom barevně sladěná stejně jako před sedmdesáti lety, kdy byla postavena,“ uvedl MUDr. Eduard Bláha, generální ředitel Lázní Luhačovice, a.s.

„Otevření haly Vincentky je navíc završením teprve první části rekonstrukce, úpravy se totiž týkají také navíc přiléhající kolonády, na jejíž zpřístupnění je možné se těšit v listopadu letošního roku,” dodal.

Další informace na www.lazneluhacovice.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám