Hlavní obsah

Viktorka bude hledat novou posilu v plzeňských mateřských školách

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní a úplně nový projekt se pro děti předškolního věku už v říjnu rozjede v mateřských školách v Plzni, které se nacházejí na území Městského obvodu Plzeň 3.

Foto: ÚMO 3

Hlavní koordinační schůzka projektu se uskutečnila první zářijový týden za účasti ředitelek MŠ, zástupců úřadu a také trenéra a manažera mládeže.

Článek

V říjnu se pod vedením zkušených koučů FC Viktoria Plzeň postupně ve školkách na území plzeňského centrálního obvodu uskuteční tréninky, kde si trenéři vyberou potenciální posilu do svého týmu. 

Projekt je určený nejen pro chlapce, ale také pro děvčata, protože i dívčí fotbal má v Plzni silnou základnu a zájem o něj roste.

"Trenéři FC Viktoria Plzeň přijedou do jednotlivých mateřských školek realizovat sportovní dopoledne pro předškoláky. Děti budou hrát pohybové hry, závodit ve skoku do dálky či v běhu a odborníkům tak mohou předvést svoje pohybové nadání. Projekt ovšem není zaměřený pouze na fotbal, jde o celkové rozšíření pohybových aktivit dětí i na další sporty," nastínil starosta Jiří Strobach průběh prvního setkání v mateřinkách.

Pokud se trenérům některý z malých sportovců bude zdát nadaný, budou rodiče dítěte kontaktováni s nabídkou další spolupráce.

"V případě, že bude zájem o další kroky oboustranný, tedy i ze strany rodičů, zúčastní se děti společného tréninku v areálu FC Viktoria Plzeň. Během podzimu pak mohou být vybrané ratolesti zařazeny do tréninkového procesu plzeňských fotbalistů," dodal vedoucí Odboru majetkového ÚMO Plzeň 3 Ing. Michal Malásek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám