Hlavní obsah

Víkend ve Velkých Karlovicích: saunovací rituály, noc na běžkách a valašské speciality

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně nabitý bude první březnový víkend ve Velkých Karlovicích na Valašsku. Kromě lyžařů si tu přijdou na své i gurmáni či milovníci relaxace. Ve Zlínském kraji, kam Velké Karlovice patří, jsou v tomto týdnu jarní prázdniny. Víkendový program se tak může stát jejich příjemným vyvrcholením.

Foto: Leona Brázdilová

Sobotu zpestří Den saunovacích rituálů ve Wellness Horal.

Článek

Nevšední zážitek připravilo pro milovníky saunování relaxační centrum Wellness Horal v hotelu Horal. Na sobotu 2. března se tu chystá Den saunovacích rituálů.

„Návštěvníci se mohou těšit na kompletní průřez všemi rituály, které aktuálně nabízíme. Během dne se při jejich provádění vystřídají všichni tři saunéři Wellness Horal – Tomáš Boháč, Helena Kopřivová a Jiří Malina. Předvedou i saunovací rituály, s nimiž soutěžili v polovině února na Mistrovství České republiky, kde Helena Kopřivová získala bronz a stala se nejlépe hodnocenou ženou mistrovství. Nešlo přitom o první úspěch našich saunérů. Na podzim obsadil Jiří Malina skvělé 13. místo na mistrovství světa v Grazu,“ informoval ředitel Wellness Horal Martin Pařízek.

Pojmem saunovací rituály jsou nazývány procedury spojené s řízeným saunováním a jeho zpestřením. Provádí je zkušený saunér a zpravidla jsou spojené s potíráním pokožky různými, tělu prospěšnými, produkty. Wellness Horal saunovací rituály provozuje necelé dva roky.

Během soboty budou nabízeny každou hodinu. První rituál určený tradičně dětem v rámci dětského saunování se uskuteční již v 9 hodin. Připraveny budou i rituály v páře. Ve 20 hodin na program naváže Saunová noc. Návštěvníci si tak mohou vychutnat koupání v termálních bazénech a saunování v saunovém světě při svíčkách až do půlnoci.

V blízkém Ski areálu Razula se v sobotu 2. března uskuteční nultý ročník závodu Noční stopa Valachy. Jde o závod na běžkách pořádaný netradičně za tmy a zúčastnit se ho mohou děti i dospělí. Start i cíl je na parkovišti u sjezdovky Razula. Závodit se bude v několika věkových kategoriích na okružních trasách dlouhých 7,5 a 15 kilometrů. Ty budou označeny reflexními šipkami a loučemi, závodníkům se doporučuje vybavit se i čelovými baterkami. Dětský závod startuje v 17.30 hodin, start dospělých následuje v 18 hodin.

Den předtím, v pátek 1. března, se chystá degustační večer spojený s uvedením nového menu Čtyři vzpomínky na Valašsko v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Degustační večer začne v 19 hodin a kromě ochutnávky šesti chodů v podobě vybraných valašských specialit nabídne i degustaci vín vedenou zástupcem Vinařství Volařík Mikulov.

Návštěvníci si mohou užít také lyžování na sjezdovkách Ski areálu Razula, které ani v teplejším počasí těchto dnů nijak neutrpěly. V neděli 3. března se bude na sjezdovce Horal konat poslední z letošní série dětských lyžařských závodů O pohár nejrychlejšího tygra.

Reklama

Výběr článků

Načítám