Hlavní obsah

Víkend bude patřit především dětem, na své si přijdou i zlatokopové

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nevíte, co s blížícími se volnými víkendovými dny, máme pro vás několik tipů. Hrady, zámky či náměstí budou patřit především dětem, na své si ale přijdou i dospělí.

Foto: Barbora Šindelková

Zlatokopecké odpoledne hostil také Frýdek-Místek.

Článek

Zlatokopecká mánie v Ostravě

Do Ostravy-Poruby dorazí v sobotu 2. června zlatokopecká show. Novodobí zlatokopové si mohou domů odnést pořádný balík. Vše vypukne úderem 13. hodiny a po celé odpoledne tu bude bohatý program. Zazpívá i slovenská oblíbená zpěvačka Kristina. Akce je zdarma.

Parním vlakem do Ostravice

Příjemnou sobotu (2. června) mohou zájemci i s dětmi strávit v Ostravici v areálu koupaliště Sluníčko. Na akci se můžete svézt zvláštním parním vlakem, ve kterém nebude chybět ani živá hudba. Speciální vlak vyjede z Ostravy, hl. nádraží v 8.50. Program v Ostravici začne v 11 hodin. Parní vlak se pak na zpáteční cestu do Ostravy vydá v 16:30.

Císařsko-královské polní manévry

V sobotu a neděli, tj. 2. a 3 června, bude na Slezskoostravském hradě pořádně rušno. Konat se tu budou Hradní slavnosti, letos na téma Císařsko-královské polní manévry ve Slezsku. Těšit se tu můžete na programy na 5 scénách, zajímavá vystoupení, přehlídky a pestrý doprovodný program.

Hrad Hukvaldy bude patřit dětem

Po oba víkendové dny se na hradě Hukvaldy budou konat Dětské dny. V sobotu i neděli začne program v 10 hodin a po celý den se tu můžete těšit na rytíře, břišní tanečnice nebo historické tance.

Červnová noc na hradě Starý Jičín

Červnová noc se skupinou Hubertus na hradě Starý Jičín se koná v sobotu 2. června od 19. hodiny a můžete si tak vychutnat romantiku hradního nádvoří pod noční oblohou, poslechnout si živou hudbu a zatancovat. V neděli si sem pak můžete zajít na sokolnické odpoledne.

Den plný atrakcí v Českém Těšíně

Českotěšínské náměstí bude v sobotu 2. června patřit dětem. Od druhé odpolední až do šesté večerní budou připraveny atrakce pro malé i velké. Těšit se tu mimo jiné můžete i na vystoupení mladé nadějné zpěvačky Elis a zahraje tu i skupina Lunetic.

Děti provádějí děti na zámku v Kuníně

Unikátní možnost oslavit Mezinárodní den dětí budou mít všechny děti v neděli 3. června na zámku v Kuníně. Dospělé průvodce na zámku v tento den tradičně vystřídají malé děti a provedou své vrstevníky zámkem. Vstup do zámku mají děti zdarma. Ty, které vybarví omalovánku zámku s paní hraběnkou a čápem Viktorem, dostanou na zámku malý dárek. V zámeckých zahradách budou pro děti nachystány soutěže a hry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám