Hlavní obsah

Víčka pro Vládíka sbírali nejen policisté z celé České republiky, ale i mnoho spoluobčanů

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnohdy si stěžujeme na bezcitnost nebo nezájem lidí, zcela jinou zkušenost mají rodiče malého Vládíka, který trpí svalovou dystrofií. Policisté z oddělení hospodářské kriminality v Berouně se na popud své kolegyně zapojili do sbírky víček z PET lahví. Výtěžek z jejich prodeje má přispět na léčbu.

Foto: PČR Beroun
Článek

Víčka do Berouna posílali nejen policisté, ale také občanští zaměstnanci Policie ČR, soukromé subjekty, ale i jednotlivci z různých míst.

Pomoc ze všech stran

Na Berounsku se připojili žáci ze Základní školy Tmaň, Turistický oddíl TJ Lokomotiva Beroun, občané obce Běštín, jejíž starostka místo vstupného na předvánoční večírek konaný v jejich obci vyhlásila sbírku víček jako vstupné.

Hodně pomohly reportáže odvysílané v televizích. Na Obvodní oddělení Beroun přišel dokonce manželský pár, který na základě televizní reportáže, kde se o Vládíkovi dozvěděl, přinesl stavebnici Lego a model autíčka.

Ve sbírce pokračují

„Obdrželi jsme i několik dopisů od dětí, které Vládíkovi drží palce, a děti z Turistického oddílu TJ Lokomotiva Beroun mu dokonce vyrobily diplom. Ozvali se také lidé, kteří chtěli přispět finanční částkou, těm byl předán kontakt na rodiče Vládíka. Kapacita našeho sběrného místa je již nedostačující a nasbíraných víček je skutečně velké množství, rozhodli se policisté tuto část víček předat rodině Vládíka. Ve sbírce však budeme i nadále pokračovat, protože je stále dost policistů a ostatních občanů a organizací, kteří sbírají dál a celou věc podporují. Nově se do sbírky přidají také malí hokejisté z HC Berounští medvědi, kteří nás již oslovili,“ informovala mluvčí Policie ČR v Berouně Marcela Pučelíková.

Sběrné místo zůstává na Územním odboru v Berouně, kam lidé mohou víčka posílat. Adresa - Tyršova 1635, Beroun, PSČ 266 01.

Reklama

Výběr článků

Načítám