Hlavní obsah

Vezmi tátu do muzea, láká děti Moravské zemské muzeum v Brně

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sobotu 18. června připravilo brněnské Moravské zemské muzeum v rámci oslav Dne otců bohatý program, nazvaný Vezmi tátu do muzea. Akce je zaměřená na poznávání světa okolo nás. Přístupnou formou chtějí organizátoři malým i dospělým návštěvníkům ukázat, že věda vlastně není žádná věda.

Foto: MZM
Článek

Den otců v Moravském zemském muzeu se uskuteční v sobotu 18. června v době od 10 do 15 hodin. V prostorách Labyrintu pod Zelným trhem a v Dietrichsteinském paláci je připraven pro děti i jejich doprovod pestrý program, nazvaný Vezmi tátu do muzea, ve kterém se bude prezentovat nejen Moravské zemské muzeum (MZM), spolupracující fakulty vysokých škol, ale také Akademie věd nebo Hvězdárna a planetárium Brno.

V prostorách Labyrintu přiblíží dětem Botanické oddělení MZM, co skrývají rostliny pod zemí, dále si děti budou moci vyzkoušet ražbu středověké mince nebo prohlédnout strašidelné loutky.

Temné a tajuplné prostory brněnského podzemí nabízejí skvělé možnosti pro zkoumání světla. Chemici z chemické fakulty VUT návštěvníkům předvedou, že ke svícení není nutné mít jen žárovku. 

Výzkumníci z brněnského Ústavu přístrojové techniky Akademie věd ukáží návštěvníkům, mimo jiné zvláštnosti, i světlo, které nevrhá žádný stín, nemá barvu nebo světlo, které cítí lidský dech. Prvkem společným pro jejich experimenty jsou laserové vizuální efekty. 

V Dietrichsteinském paláci bude připravena ukázka kovářských prací studendů SPŠ a VOŠ Sokolská a na nádvoří pak bude možnost si vyzkoušet řízení vítězného robota ze soutěže EUROBOT STARTER, na které členové zájmových kroužků Robotiky DDM Junior obsadili prvních šest míst ze čtrnácti soutěžních týmů.

To je jen malý výčet z připravovaného bohatého poznávacího programu, při kterém budou děti muset zapojit všechny své smysly. Podrobnější program celé sobotní akce najdete na webu Moravského zemského muzea: http://www.mzm.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám