Hlavní obsah

Veteráni se budou prohánět Ústeckým krajem

Novinky, Kateřina Martykánová

Během víkendu 18. – 20. července proběhne již šestá ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které se konají na řadě atraktivních míst Česka a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Od pátku do neděle se stane Zámek Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Zámek Duchcov a ostatní zajímavá místa ústeckého regionu zastávkami další letošní akce Czech Hero Ride 2014. Letošní ročník Ústecké Veteran Rally nabídne nejen soutěž historických vozidel, ale také celou řadu doprovodných akcí na atraktivních místech po trase tohoto závodu.

V pátek 18. července se během odpoledne sjedou historické vozy na Zámku v Děčíně, odkud se přesunou do Ústí nad Labem, aby se v sobotu ráno vydaly na přibližně 80 km dlouhou trasu dvouetapové soutěže malebnou krajinou Ústeckého kraje.

V neděli 20. července se potom veteráni představí návštěvníkům Zámku Duchcov. Zde, i na ostatních zmíněných místech regionu, bude kromě přehlídky historických vozů připravený nostalgický fotokoutek, vystoupení swingové kapely, mnoho soutěží pro děti a stánek CzechTourismu s tipy na výlety do blízkého okolí. 

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního vozu a historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba nebo osoby jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá,“ uvádí Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

Na Ústecku si tak návštěvníci připomenou osobnosti Emila Kolbena a Čeňka Daňka, jejichž spolupráce navždy změnila automobilový průmysl. Setkají se zde také se slavnou značkou Praga Piccolo.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám