Hlavní obsah

Veteráni atletiky závodili v sobotu 7. července v Opavě

Novinky, Josef Zajíc

Na rozžhaveném atletickém stadionu Slezanu Opava závodili atleti-veteráni na Mistrovství České republiky veteránů v atletice. Na Tyršově stadionu se v sobotu 7. července sešlo asi 300 atletů, aby soutěžili o mistrovstké tituly.

Foto: Josef Zajíc

Mistrovství České republiky veteránu v Opavě. 7. července 2012

Článek

Veteráni a veteránky to byli jen podle zařazení do věkové kategorie, která již počítá veterána od 35 let. Tělem i duší na stadionu bojovali mladíci a mladice.

Dobře vybavený stadión nabízel vše co atletika potřebovala. Stín se ovšem hledal velmi těžko a i nealkoholické nápoje došly poměrně brzo. To vše nevadilo zúčastněným závodníkům. Soutěžili, bojovali s chutí, bez reptání a výmluv. Prostě se radovali s pohybu, který jim věk a pohybové ústrojí umožňovalo.

Nejstarším účastníkem byl Jiří Soukup, který v letošním roce 30. dubna slavil 86 let. Závodil ve skoku vysokém, v překážkovém běhu na 2000m a v trojskoku. Vše absolvoval s úsměvem.

Běh na 800m vyhrála veteránka opravdu jen zařazením podle věku. Osmistovku Michaela Kolová ze Sokola Horní Počernice proběhla jako gazela v čase 2 minuty a 47 sekund.

V sektoru vrhu koulí jsme mohli vidět Janu Klimešovou ze Šumperka, která se pak v hodu oštěpem utkala s Ludmilou Špotákovou z Kladna. Klimešová vyhrála výkonem 34,81 m a Špotáková hodila oštěpem do vzdálenosti 26 m a obsadila třetí místo. Ne, v příjmení není náhoda. Jsou to maminky našich olympioniček v hodu oštěpem.

V těchto soutěžích jde o perfektní výkon až v poslední řadě. Přesto se o něj všichni snažili. Nejlepší v disciplínách jsou vyhlášeni přeborníky České republiky v atletice. Podle vysvětlení organizátorů, se jednotlivé výsledky přepočítávají koeficientem vzhledem k věku soutěžícího a popřípadě i k váze náčíní v technických disciplínách.

Závod byl ukončen v pět hodin odpoledne slavnostním vyhlášením výsledků a předáním diplomů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám