Hlavní obsah

Vernisáž černobílých obrazů Michaely Žemličkové

Novinky, Petr Mráček

V pražském Obecním domě se v pátek 27. září uskutečnila vernisáž černobílých obrazů výtvarnice Michaely Žemličkové. Konala se v rámci zahájení Černobílého turné 2013 Lucie Bílé.

Foto: Petr Mráček

Vernisáž Černobílých obrazů, Obecní dům, Praha

Článek

Lucie Bílá měla být hlavní kmotrou akce, protože si obrazy Michaely Žemličkové velmi oblíbila, avšak momentální zdravotní indispozice ji neumožnila být na místě. Role kmotra se ujal režisér Lucie Bílé Zdeněk Troška a bratr zpěvačky Karel Zaňák. Ten také pro Lucii převzal obraz – portrét Bílé, kterou ji výtvarnice věnovala.

„Namalovala jsem Lucii a do vlasů jí vetkla dokonce její podpis. Lucii nesmírně obdivuji nejen jako zpěvačku, ale především jako člověka. V jejím životě je přesně to, co v mém. Fascinuje mne na ní i to, že je to nesmírně citlivá osobnost, má ráda věci na rovinu, čisté linie a také umí v životě jednat velmi spontánně a říkat vše tak, jak si to myslí, a myslím, že právě černobílá barva je ta, která k ní patří," řekla autorka obrazů.

„Lucii to samozřejmě velmi mrzí, protože na vernisáž se nesmírně těšila a nápad ji uspořádat vzešel vlastně od ní samotné, ale protože má před sebou velmi náročné zkoušky na samotné Černobílé turné, musí se především soustředit na to, aby byla fit a v pořádku tam. Současné podzimní počasí a její pracovní nasazení prostě mělo za následek indispozici, která ale nebyla nikterak vážná. Lucie musela jen pečlivě volit, zda pojede na doraz, nebo takzvaně „vypne“ a pak bude deklarovat maximální výkon a skvělý výsledek, což je jak pro ni, tak především pro tisíce fanoušků, kteří na turné přijdou, velmi důležité,“ vysvětlil PR manažer turné René Kekely.

"Lucie si obrazy Míši Žemličkové okamžitě zamilovala a já ji s velkým potěšením předám tento nádherný portrét, který moji sestru opravdu neskutečně věrně vystihuje. Umění Michaely Žemličkové je opravdu pozoruhodné a Lucka má pro tyhle věci velký cit," poznamenal zpěvaččin bratr Karel Zaňák, který byl tím pádem i spolukmotrem vernisáže.

Hlavní kmotr Zdeněk Troška poznamenal, že se před lety poznal s Michaelou Žemličkovou přes jejího manžela a vzniklo krásné přátelství. Pár jejích obrazů dokonce zasadil do interiérů domu ve svých komediích Babovřesky.

„Chtěli jsme, aby lidi viděli ty krásné obrázky, a dokonce se mne ptají, kdo je autorem, že je to zaujalo. Míša je nesmírně citlivá a dobrá duše a mně těší, že mohu být u vernisáže jejich obrazů. Jsem i rád, že došlo nějakým způsobem ke spojení Míši, Lucky Bílé, kterou mám moc rád, jejího turné a dokonce našich Babovřesk. Lucie tam dokonce hraje malou roli a v příštím roce, kdy budeme točit třetí pokračování, by se ve své roli měla vrátit. Jinak na její Černobílé turné se určitě půjdu i s přáteli podívat, to si nemohu nechat ujít,“ podotkl Troška.

Podobně hovořila i řada dalších významných osobností ze společenského, sportovního a kulturního života. Na černobílou vernisáž se přišly podívat třeba herečky Jana Krausová, Hana Čížková, Jitka Sedláčková, herci Jan Kuželka, Jaroslav Šmíd, nejvyšší český zpěvák a herec Radim Schwab, zpěvák Josef Vágner, filmová producentka Dana Voláková nebo velká osobnost českého hokeje Slavomír Lener.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám