Hlavní obsah

Veřejnost může vybírat kapely, které si zahrají ve festivalové koncertní zóně

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 62 amatérských kapel se přihlásilo do soutěže, kterou vyhlásili organizátoři Zlín Film Festivalu v závěru loňského roku. O tom, které tři z nich nakonec vystoupí ve festivalové koncertní zóně, může až do začátku dubna rozhodovat veřejnost. Pro hlasující je připravena řada atraktivních cen.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Poprvé v historii festivalu má veřejnost možnost svými hlasy rozhodnout o podobě doprovodného programu v koncertní zóně.

„Zájem kapel nás opravdu potěšil, lidé tak mají možnost vybírat z pestré nabídky. Jedná se o skupiny, které hrají různé žánry, od těch začínajících až po zkušené hudebníky, kteří spolu vystupují už řadu let,” uvádí výkonná ředitelka filmového festivalu Jarmila Záhorová a dodává: „Překvapením pro nás je i to, že pouze 12 kapel je místních, ostatní přihlášení jsou z různých koutů České republiky.“

Kromě výběru kapely mají hlasující možnost vyhrát i atraktivní ceny. 

Poslat hlas oblíbené kapele je možné prostřednictvím webu https://kapely.zlinfest.cz/hlasovani/, kde jsou profily a ukázky jednotlivých kapel. Hlasování je dvoukolové. Od pondělí 15. ledna a do 28. února mohou lidé vybírat ze všech kapel, které se registrovaly do soutěže o účinkování v koncertní zóně Zlín Film Festivalu. Ve druhém kole hlasování již budou volit pouze mezi deseti nejúspěšnějšími.

Tři kapely s nejvyšším počtem hlasů dostanou šanci odehrát samostatný koncert v termínu 28. - 31. května 2018. Jedna z kapel navíc získá během festivalu titul „Kapela 58. Zlín Film Festivalu“ a stát se v následujícím ročníku festivalu předkapelou jednoho ze známých a velkých interpretů vystupujícího v koncertní zóně.

„Kromě toho obdrží také příspěvek pro natočení videoklipu ve výši 15 000 Kč,“ doplnila Jarmila Záhorová. Vyhlášení vítězné kapely se uskuteční 2. června v rámci posledního koncertu 58. Zlín Film Festivalu v koncertní zóně

Další informace a pravidla soutěže na www.zlinfest.cz   

Zlín Film Festival – Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež je nejstarší a největší filmovou přehlídkou svého druhu na světě. V roce 2017 jej navštívilo přes 120 tis. diváků. Jeho 58. ročník se uskuteční od 25. května do 2. června 2018. Pořadatelem festivalu je společnost FILMFEST, s.r.o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám