Hlavní obsah

Veřejnost může připomínkovat nový územní plán pro Valašské Klobouky

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občané Valašských Klobouk, Smoliny, Lipiny a Mirošova mohou od tohoto týdne využít možnosti nahlížet do nově vznikajícího územního plánu a podávat k němu připomínky.

Foto: Lenka Zvonková

Panorama Valašských Klobouk

Článek

Návrh úzeního plánu je k dispozici jak fyzicky na stavebním úřadě, tak elektronicky na webových stránkách města. Přestože je pro podávání připomínek prostor přibližně do konce roku, majitelé pozemků mohou reagovat okamžitě. V další etapě vývoje územního plánu pak proběhne veřejné projednání.

„Chceme vyzvat občany a osoby s vlastnickými právy k pozemkům a stavbám na území Valašských Klobouk, aby se věnovali návrhu nového územního plánu a způsobu, jakým zahrnuje právě jejich nemovitost. Čím více připomínek od nich nyní získáme, tím lépe můžeme územní plán přizpůsobit jejich požadavkům,“ vyzval referent oddělení regionálního rozvoje Josef Mana.

Lidé by proto neměli případný zájem o vedení svého pozemku v novém územním plánu odkládat až na dobu, kdy začne samotný dokument platit. „Lépe je připomínkovat jej v této fázi vzniku, protože můžeme jednotlivé požadavky včas projednat a reagovat na ně už při tvorbě plánu,“ potvrdil Mana.

Územní plán vymezuje zastavěné a zastavitelné plochy a stanovuje budoucí využití území, například pro bydlení, výrobu, občanskou vybavenost, dopravu, veřejnou zeleň, sport, rekreaci a podobně. Současně s připomínkováním veřejnosti nyní probíhá i jeho projednání s dotčenými orgány a sousedními obcemi.

Elektronická forma návrhu územního plánu je k dohledání na www.valasskeklobouky.cz, v dokumentech stavebního odboru. Připomínky mohou lidé podávat v písemné podobě na adresu městského úřadu. 

Projekt Územní plán Valašské Klobouky je spolufinancován z prostředků Evropské unie – Evropského fondu pro regionální rozvoj, a to v rámci Integrovaného operačního programu na podporu tvorby a aktualizace územních plánů obcí s ohledem na udržitelný rozvoj území. Celkové náklady na jeho pořízení činí 648 tisíc korun, z nichž dotace pokryje 588 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám