Hlavní obsah

Venkovské EXPO odhalí skrytá bohatství Plzeňského kraje

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 19. a v sobotu 20. dubna se brány areálu bývalého pivovaru Světovar v Plzni na Slovanech znovu otevřou návštěvníkům. Akce je zaměřená na všechny, kdo mají chuť vydat se do přírody, za památkami nebo za živou kulturou a objevovat tajemství venkova.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

V areálu Světovaru bude připraven bohatý kulturní program.

Článek

Na Venkovském EXPU najdou zajímavé tipy na výlet pro letošní sezónu rodiny s dětmi, senioři, mladé páry i jednotlivci.

Návštěvníci EXPA se budou moci projít po stylizované mapě, ochutnat místní speciality, zakoupit si řemeslné výrobky i shlédnout řadu divadelních a hudebních vystoupení včetně premiéry představení Viktorka na Řípu v Autobuse linky2015.

"Venkovské EXPO je vlastně pozvánkou na výlet do krajiny. Návštěvníci se zde dozví, co jim nabízí jednotlivé oblasti Plzeňského kraje, jaké kulturní a turistické zajímavosti je zde čekají a jaké zajímavé akce pro ně připravujeme. Chceme netradičním způsobem veřejnosti představit venkov jako živý kulturní prostor," uvedla Miroslava Válová ze spolupořádající místní akční skupiny Český Západ – Místní partnerství.

Součástí EXPA bude i představení regionálního programu projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015.

Své místo v programu bude mít i Autobus linky 2015 - mobilní kulturní a informační prostor postavený podle návrhu výtvarníka Petra Nikla, který již od loňského podzimu vozí živou kulturu do všech koutů kraje.

Po oba dny bude v areálu Světovaru připraven bohatý kulturní program, ve kterém se kromě dětských hudebních, divadelních a tanečních souborů představí například i tanečnice Helena Hodanová, zpěvačka Karolína Tóthová, autor humoristických povídek Rudolf Tomšů nebo skupina Expres Akustik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám