Hlavní obsah

Venkovní divadlo má své kouzlo

Novinky, Michal Mucha

Estrádní soubor VEŠke zorganizoval po několikaměsíční nucené kulturní odmlce v sobotu 13. června večer na zahradě sokolovny v Leštině divadelní představení. Pozval známý divadelní soubor Václav z Václavova - a ten se na venkovním pódiu předvedl v plné své parádě se svojí komedií Mandragora.

Foto: Michal Mucha

Pódium s diváky na zahradě sokolovny v Leštině.

Článek

Organizátoři i herci do poslední chvíle doufali a věřili, že vyjde počasí a dojdou i diváci. Při každé venkovní akci je to sázka do loterie. Těžko říct, kdo má kde jaké známosti, ale ohlašované bouřky a déšť se Leštině vyhnuly.

Účast ze strany diváků byla tak vcelku vysoká. Více než sto lidí se přišlo na komedii podívat. To se to pak hercům hraje mnohem líp, když je pro koho. A smích v hledišti napovídal, že se představení líbilo a lidé si to užívali.

Je potřeba říci, že divadelní představení hraná v přírodě mají své kouzlo a určitě to nebylo poslední vystoupení, které v Leštině bylo. A když je zabezpečeno i občerstvení, tak pak už snad ani nic nechybí.

Organizátoři uvažují do budoucna s podobnými aktivitami, ať už pro děti nebo pro dospělé. Veškeré aktivity spolku, který akci zorganizoval, najdete na www.veske.cz. Jejich nejbližší akcí je pořádání letního příměstského tábora s názvem Indiáni v Leštině. Je vidět, že se v Leštině nenudí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám