Hlavní obsah

Velký šipkový svátek: v Ostrově se odehrál již 5. ročník Memoriálu Milana Fialy

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 2. února se v ostrovské pivnici Kolečko uskutečnil Memoriál Milana Fialy. Kamarádi, příznivci a fandové šipek se zde sešli již po páté v řadě.

Foto: Jan Mrenica

Nejlepších šest hráčů v turnaji - Z leva Jílek Karel, Dutka Jan, Grillo Milan, Štroblová Veronika a Buberle Jan

Článek

Jedná se o jeden z největších šipkových turnajů v kraji, který má každoročně nejvyšší účast. Na letošní ostrovský memoriál našlo cestu úctyhodných 63 lidí! Z toho 12 žen a 17 amatérů. Ten vůbec první s jihočeskou kapelou Narttu však zůstane asi navždy ten nejlepší.

Turnaj již tradičně zahájila dcera Nikola Fialová hodem první šipky. Před samotným začátkem se ještě losovalo tombola o pár drobných sponzorských darů. Skvělá parta lidí se poté náramně bavila, až do pozdních večerních hodin. Pro všechny zúčastněné šlo především o dobrou zábavu, ale přesto byla k vidění i dramatická a vyhecovaná utkání. Porážky však většina hráčů brala sportovně. Pro spoustu lidí nebylo ani tak důležité vyhrát, ale především se zúčastnit. V ceně startovného byl i velmi chutný guláš.

Finálová osmička nepřinesla žádné větší překvapení. Jeden hráč z Nejdku, jeden z Chodova, loňský obhájce z teamu Gepardi Březová, dva hráči za karlovarský Průšvih a tři hráči z domácího klubu Škodíci Ostrov.

Dělené sedmé - osmé místo patřilo domácím borcům Rendovi Loučímovi a Tomáši Spruzsanskému. Šesté místo nakonec vybojoval loňský vítěz Jan Buberle. Na pohárové páté příčce skončil ostrovský Štěpán Tunkiv hrající za karlovarský Průšvih. Nečekaná čtvrtá pozice patřila nejdecké Veronice Štroblové, která na turnaj dorazil i přesto, že měla tři dny do termínu porodu! Bronzovou příčku bral nejdecký sympaťák hrající za tamní Klokany Karel Jílek.

Finálová dvojice byla ve složení Škodík Jan Dutka, který už v minulosti turnaje byl jednou třetí, a nováček ostrovského memoriálu Milan Grillo z AC Star Chodov. Domácí hráč se nakonec musel smířit s těsnou porážkou 2:3, když k celkovému vítěztví byl opravdu jen kousek. Milan Grillo tak mohl po právu zvednout nad hlavu vytoužený putovní pohár pro celkového šampióna. Uznání a potlesk však zcela zaslouženě patřilo pro oba protagonisty krásného finále. Na konec utkání se můžete podívat zde.

V průběhu memoriál turnaje se ještě rozjel samostatný turnaj žen, který měl v pavouku 11 šipkařek. Nejlepší ženou se nakonec stala domácí Petra Peterková. Na druhém místě skončila opět domácí hráčka, a to Karolína Domáčková. Třetí místo obsadila a pohár si domů odnesla Kateřina Vítková z Březové.

Ten den se předávala i spousta dalších cen. Nejlepším amatérem se stal Jan Tolar z Karlových Varů. Cenu „ Bingového krále“ získal Škodík Michal Zelenka a cenu za nejvyšší zavření 135 bral opět domácí borec Ondra Rom. Zvláštní cena byla předána i „Opilcovi turnaje“ a tu dostal David Cicvárek. Ocenění patří také pořadateli a organizátorovi turnaje Janu Mrenicovi, rodině Ogorkových a taky Petře Peterkové společně s jejím manželem, bez kterých by se takto skvělý a úžasný turnaj jen stěží uskutečnil.

Druhý den se Milanovi kamarádi sešli na hřbitově a věnovali mu kytku na hrob i s jeho oblíbeným pivem. Krásným gestem tak uctili jeho památku.

Šipkový klub Škodíci Ostrov moc děkuje všem sponzorům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám