Hlavní obsah

Velkopopovický pivovar připravil bohatou Kozlí nadílku

Novinky, Lukáš Klapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areál pivovaru Velké Popovice přivítá druhou adventní neděli 7. prosince tradiční předvánoční akci Kozlí nadílka. Pivovar, který letos slaví 140. výročí založení, nadělí návštěvníkům speciální prohlídky, soutěž o Nejlepší vánočku Velkopopovicka nebo výrobu Velkopopovického betlému z perníku.

Foto: Pivovar Velké Popovice
Článek

V letošním čtvrtém ročníku oblíbené akce s pohodovou předvánoční atmosférou se opět utkají pekařky a pekaři v soutěži o Nejlepší vánočku Velkopopovicka. Zapojit se může každý. Stačí přinést vlastní upečenou vánočku do místní Velkopopovické Kozlovny od 9 do 12 hodin. Nejlepší vánočky budou vybírat samotní návštěvníci akce. Hodnotí se vzhled a chuť. 

Pivovar připravil pro návštěvníky také speciální prohlídkovou trasu s vánočním překvapením. Každý účastník těchto prohlídek, které začínají ve 12, 13, 14 a 15 hodin, najde na trase pivovarem malý vánoční dárek. Návštěvníci se například seznámí s bohatou 140letou historií pivovaru a pozdraví živého maskota kozla Oldu. Starší 18 let ochutnají v ležáckých sklepech nefiltrovaného Velkopopovického Kozla.

V odpoledních hodinách bude v Kozlovně probíhat tradiční výroba perníkového Velkopopovického betlému, který bude vystaven přes vánoční svátky v Návštěvnickém centru pivovaru. V 15 hodin zazní v pivovarském parku nejznámější vánoční koledy v podání ZUŠ Velké Popovice.

Kozlí obchůdek nabídne od 10 do 18 hodin kolekci nejen tradičních pivních dárků, ale i vánočních dárkových balíčků za zvýhodněné ceny. Hezkým vánočním tipem může být vykrajovátko na vánoční cukroví ve tvaru „kozlíka“ nebo dřevěná kolekce do kuchyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám