Hlavní obsah

Velké Karlovice opět ovládne gastrofestival, uvaří i „Ital v kuchyni“ Emanuel Ridi

Novinky, Martina Žáčková

Velké Karlovice opět ožijí valašskými specialitami. Od 11. do 18. listopadu se tu uskuteční Karlovský gastrofestival, který nabídne ochutnávky Svatomartinského vína, zabíjačku či košt slivovice a samozřejmě i Svatomartinské menu. Hvězdou víkendového programu bude "Ital v kuchyni" Emanuel Ridi.

Foto: archiv Valachy

Karlovský gastrofestival bude plný gurmánských zážitků.

Článek

Již od čtvrtka 11. listopadu v rámci Karlovského gastrofestivalu společně zařadí některé místní hospody a restaurace do nabídky svatomartinské menu a Svatomartinská vína.

V sobotu 13. listopadu návštěvníky čeká na několika místech doprovodný program. V hotelu Horal se uskuteční lidový jarmark a ochutnávka „valašského penicilinu“. U sjezdovky Razula vypukne domácí zabijačka za doprovodu harmonikářů, u hotelu Galik se budou podávat valašské speciality a proběhne Valašská olympiáda a v blízké hospodě Pod Pralesem připraví speciality klasické kuchyně. Návštěvníci se mohou z jednoho místa na druhé přepravovat Jelínkovým expresem a koňskými povozy.

V sobotu 13. listopadu také dorazí Emanuel Ridi, známý z kuchařské show "S Italem v kuchyni". V sobotu i neděli připraví pětichodové menu pro Galavečeři. Ta sobotní ve Spa hotelu Lanterna se zaměří na pokrmy z ryb, nedělní v hotelu Horal na zvěřinu a červené maso. V neděli Emanuel Ridi přidá dvě kuchařské show, při nichž budou moci návštěvníci nahlížet zkušenému kuchaři zblízka pod ruce a pochytit tak různé tipy a triky. Počet míst na galavečeře i kuchařské show je omezen, vyplatí se včasná rezervace na recepcích hotelů. V sobotu bude mít navíc Ridi od 15 hodin autogramiádu v hotelu Horal.

V neděli 14. listopadu vypukne ve Spa hotelu Lanterna tradiční soutěž O nejlepší valašský frgál. Může se jí zúčastnit každý. Vzorky nejprve posoudí porota, v jejímž čele opět zasedne Ladislav Frgál, zkušený odborník, který se i díky svému neobvyklému jménu o tradici pečení frgálů dlouhodobě zajímá. Poté budou ochutnávat i návštěvníci.

V neděli 14. listopadu budou také vyhlášeny výsledky hlasovací soutěže o nejlepší valašskou hospodu, kterou pořádala Centrála cestovního ruchu Východní Moravy.

Gastrofestival pak pokračuje do 17. listopadu ve vybraných hospodách, které budou dál nabízet svatomartinské menu. Ve čtvrtek 18. listopadu nabídku doplní Beaujolais Nouveau. www.valachy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám