Hlavní obsah

Velká kniha horoskopů z pera Olgy Krumlovské

Novinky, Miroslav Moravec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské nakladatelství Brána potěšilo milovníky astrologie, hvězd a esoteriky. Známá autorka Olga Krumlovská, která napsala více než třicet knih, svým čtenářům tentokrát naservírovala objemný svazek, ve kterém srovnává jednotlivé astrologie široké palety světových kultur.

Foto: Miroslav Feszanicz

Velká kniha horoskopů

Článek

Na téměř čtyřech stovkách stránek představované publikace čtenáři najdou základní charakteristiky horoskopů evropských a orientálních, ba i keltských, cikánských, indiánských a egyptských.

Především laik bude překvapen, jak velmi se vzájemné znaky a dispozice zrozenců určitého období shodují, i když se jednotlivé kultury vzájemně neznaly a nemohly se ovlivňovat.

Hvězdy nad naší hlavou

Velká kniha horoskopů poskytuje základní orientaci ve světě horoskopů a ukazuje, jak se do názvů jednotlivých znamení promítá filozofie daného národa. A třebaže se pojmenováním liší, základní znaky jsou totožné. Je to proto, jak autorka zdůrazňuje v úvodu publikace, že všechny astrologie musejí být založené na stejném základě – a tím jsou hvězdy nad naší hlavou.

Kdo je kdo

Olga Krumlovská (* 4. června 1963) je českou autorkou, která se kromě jiného zabývá orientálním léčením, tajemnými silami či paranormálními jevy. Vystudovala gymnázium s pedagogicko-psychologickým zaměřením a poté Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze.

Její babička se věnovala bylinkářství a její děd prožil dva roky v Mongolsku, kde se zabýval orientálními léčebnými praktikami a tamější filozofií. V jejích prarodičích jsou nejspíše kořeny Olžina pozdějšího zájmu, které ji časem dovedly k psaní knih na téma jógy, alternativní medicíny, astrologie či tajemných jevů a magie.

Z její tvorby namátkou jmenujeme: Jóga prstů, Andělské horoskopy, Léčení těla a duše nebo Harmonický život, Barvy, tvary a talismany předků či Tajemná místa republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám