Hlavní obsah

Velká filmová soutěž má předvést, že i zimní Jeseník má pro turisty bohatou nabídku

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jesenická radnice společně s Priessnitzovými léčebnými lázněmi a. s. na zimní sezónu přichází se zajímavou soutěží Objevte zimní Jeseník, město v srdci zimní přírody. Cílem soutěže je natočit poutavý videoklip o městě Jeseníku, který by ukázal, že i v zimě město nabízí pro turisty mnoho zajímavého.

Foto: Věra Janků
Článek

Město Jeseník leží v severní části Olomouckého kraje na pomezí Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku. Jako lázeňské město láká návštěvníky a turisty především v létě.

V jeho okolí se nachází bezpočet pramenů, které daly vzniknout prvnímu vodoléčebnému ústavu na světě. Působivá je historie těžby zlatonosných rud, jesenických čarodějnických procesů, nebo prosperujícího 19. století, úchvatné jsou jesenické báje a pověsti.

V zimě se většina návštěvníků soustředí na okolní lyžařská střediska, ačkoliv i v tomto období má Jeseník co nabídnout. Ukázat světu jedinečnost zimního Jeseníku a možnosti vyžití nejen pro lyžaře z okolních svahů mají právě za úkol videospoty a jejich tvůrci.

Soutěž je určena všem kreativcům, kteří si rozumí s kamerou a baví je realizovat neotřelé nápady. Na sběr dostačujícího množství materiálu a tvorbu spotu mají soutěžící celou zimní sezónu. Uzávěrka soutěže je 31. března 2013.

A o co se hraje? První cenou je 10 000 Kč, druhá a třetí cena jsou poukázky na služby v Priessnitzových lázních v hodnotě pěti a tří tisíc korun. Přihlášené spoty budou soutěžit také o cenu za nejsledovanější videospot, jehož tvůrce získá 3333 litrů vody na rok zdarma. 

Reklama

Výběr článků

Načítám