Hlavní obsah

Velikonoční Velké Karlovice lákají na jarmark, zdobení kraslic, lyže i jehněčí speciality

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoční svátky s prvními jarními dny přímo vybízí k tomu, vyrazit na výlet do přírody. Poslední lyžování, ale i první letošní golf, procházky rozkvétající jarní přírodou, velikonoční tradice, řemesla i jehněčí speciality - ve Velkých Karlovicích můžete zažít o tomto víkendu od všeho něco.

Foto: Leona Brázdilová

Ve Velkých Karlovicích se bude ještě naposledy lyžovat, o Velikonocích si ale můžete udělat i hezký výšlap jarní přírodou nebo za lidovými řemesly.

Článek

V sobotu 26. března zve na velikonoční program karlovický hotel Horal. Od 12 do 16 hodin si tu návštěvníci mohou uplést pomlázku, namalovat či odrátkovat vajíčko, zkusit si práci řezbáře či vyrobit svíčku ze včelího vosku. Připraveny budou i ukázky výrobce krpců či skláře a vystoupí dětský folklorní soubor Fryštáček.

V neděli 27. března se od 9 do 15 hodin koná Velikonoční šmigrustování u Karlovského muzea s ukázkami zdobení kraslic a perníčků, výroby píšťalek, ochutnávkou doma pečeného chleba a folklórními vystoupeními.

Ve Zvonici Soláň na blízké hoře Soláň začne ve 13 hodin Velikonoční neděle se zdobením kraslic, pletením pomlázek, malováním skla, pečením velikonočních dobrot a vystoupením cimbálové muziky Soláň.

Těm, kdo by si chtěli letos ještě naposledy zalyžovat, nabídne příležitost karlovický Ski areál Razula, který zůstává v provozu jako jeden z posledních v regionu. Při příznivém počasí bude od pátku do neděle v provozu spodní část sjezdovky Razula.

Nedočkaví golfisté už mohou vyrazit na Golfové hřiště Horal, kde bude o velikonočním víkendu poprvé otevřena cvičná louka s odpalištěm. 

Na své si přijdou i gurmáni. Hotely Resortu Valachy chystají na víkend speciální velikonoční menu, v němž nebudou chybět oblíbené jehněčí speciality v různých podobách a v hotelu Lantena například i krémová polévka z čerstvého medvědího česneku, který už se objevil v místních lesích.

Reklama

Výběr článků

Načítám