Hlavní obsah

Velikonoční neděle i Velikonoční pondělí na zámku Mníšku ve znamení pohádkových prohlídek pro děti

Novinky, Marie Charvátová

V následující sváteční dny jsou zejména rodiny s dětmi srdečně zvány na návštěvu zámku Mníšku. V neděli 27. března při Velikonoční veselici i v pondělí 28. března jsou připraveny zábavné prohlídky pro děti.

Foto: Anna Čelouchová

Modroočko v pohádkovém Kouzelném sklepení zámku.

Článek

V neděli 27. března se v Mníšku koná Velikonoční veselice s jarmarkem, šermem, mušketýry a speciálními prohlídkami zámku. Princezna Anička bude provádět na Pohádkových prohlídkách s hádáním pohádek a mníšecká víla na Pohádkových prohlídkách o zámeckých strašidýlkách.

Poznáte, které pohádky se skrývají za zdmi mníšeckého zámku? Víte, kdo zametal pod kamny, kdo bydlí ve mlýně nebo v jaké pohádce vystupuje myslivec? Nebo chcete prozradit, s jakým strašidýlkem si hrály zámecké děti nebo jak vypadá strašidlo z brdských lesů? To vše se můžete na nedělních prohlídkách dozvědět.

V pondělí 28. března vám při prohlídkách Putování za zámeckými pohádkovými skřítky představíme místní skřítky, trpaslíky a trpaslice. V každé komnatě se jeden z nich zabydlel. Potkáte fešnou trpaslici Parádnici, hodného ochránce Zádveřníka, zlobivého skřítka Kredencovníka a další.

Navštívit můžete i výtvarnou dílnu a pohádkové Kouzelné sklepení. Kromě pohádkových bytostí tam bydlí i pohádková zvířátka. Indická tanečnice má svého hada, anděl ovečky a ježibaba maxipavouka nebo kocoura Modroočka.

Reklama

Výběr článků

Načítám