Hlavní obsah

Velikonoční městečko v Havířově nabídne bohatý kulturní program

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov si pro své obyvatele připravil společně s Městským kulturním střediskem desetidenní Velikonoční městečko, které nabídne desítky stánků s velikonoční tematikou, ale hlavně bohatý každodenní kulturní program. Městečko bude umístěno tradičně na náměstí Republiky.

Foto: Město Havířov

Plakát k akci

Článek

Prodejní stánky budou připraveny už od středy 20. března až do pátku 29. března. Prodávat se bude od 9 hodin ráno. Ve stáncích budou k dostání nejrůznější pochutiny nebo velikonoční zboží.

Pro děti je připravena například výtvarná dílna a nechybí ani ukázky velikonočních obyčejů, lidových řemesel nebo živá zvířátka.

Denní kulturní program začne na náměstí Republiky vždy ve 14.00 hodin a vystoupí mj. folklorní a dechové soubory, cimbálová muzika, country kapela, přijede skupina Klapeto, Stanislav Hložek, Ivan Mládek nebo Vítězslav Vávra a další.

O víkendu na návštěvníky čeká pravá moravská zabíjačka i s ukázkami výroby konečných produktů. Pro děti je v sobotu a neděli připraven velikonoční zvěřinec s ovečkami, kůzlaty a králíky.

Reklama

Výběr článků

Načítám