Hlavní obsah

Velikonoční jarmark v Hořovicích přilákal téměř tisíc návštěvníků

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí se umoudřilo a tak se Velikonoční jarmark v Hořovicích těšil velké přízně návštěvníků. Dorazilo jich přes 900.

Foto: Ivona Kratochvílová

Barevný velikonoční jarmark v Hořovicích, pořádaný sdružením Hořovické maminky dne 16. 4. 2011.

Článek

Na sobotu 16.4. připravilo občanské sdružení Hořovické maminky první ročník Velikonočního jarmarku. I přes pochmurný týden se sobotní počasí skutečně vydařilo, a tak se jarmark těšil velké přízni nejen místních obyvatel.

“Báli jsme se, že se nevydaří počasí a trhy pořádané venku budeme muset zrušit, ale počasí se umoudřilo a jarmark byl slunečný, tudíž se návštěvníci jen hrnuli,“ odpověděla Lucie Menclová, předsedkyně občanského sdružení Hořovické maminky na otázku, zda-li se organizátoři nebáli nepříznivého počasí.

Jarmarku se účastnilo 14 trhovců a nabízeli zboží s velikonoční tématikou. K vidění byly velikonoční vazby z živých květin, šperky z FIMO hmoty a také vajíčka malovaná či zdobená metodou patchwork, artyčokovou metodou a další dekorace.

Na jarmarku předvedli své zboží i klienti terapeutické dílny Motýl o. s. a pro děti zde byl připraven skákací hrad, který zdarma poskytla Poštovní spořitelna.  Labužníci zde našli klasické občerstvení, ale i sladké koláčky, které byly vyprodány během dvou hodin od otevření jarmarku. Jednoduše si zde každý našel svůj koutek.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o první ročník jarmaku, báli jsme se hlavně návštěvnosti. Ale zájem o jarmak nás nakonec mile překvapil. Největší nápor byl v dopoledních hodinách. V odpoledních hodinách, i přes krásný hudební doprovod skupiny Půl dechu do měchu, byla návštěvnost menší," dodala Lucie Menclová. 

Celkově se na jarmark přišlo podívat přes 900 návštěvníků. Více fotografií z Velikonočního jarmarku jsou k vidění na stránkách občanského sdružení www.horovickemaminky.cz. Zároveň zde najdete informace o dalších zajímavých akcích.

„Díky aktivitám občanského sdružení se kulturní život v Hořovicích zase o něco zlepšil. Moc jim držím palce a už se těším na další jejich akci,“ řekla paní Lenka, spokojená návštěvnice Velikonočního jarmarku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám