Hlavní obsah

Velikonoční farmářské trhy potěšily v Žatci

Novinky, Jiří Růzha

V pátek 6. a v sobotu 7. dubna se na náměstí Svobody v Žatci konaly Velikonoční farmářské trhy s pestrým kulturním programem.

Foto: Jiří Růzha

Velikonoční farmářské trhy v Žatci - celkový pohled

Článek

Jako každý rok vyplňují Velikonoční svátky různé akce, při nichž si lidé mohou nejenom nakoupit různé výrobky, ale i posedět a pobavit se. Nejinak tomu bylo o víkendu v Žatci, městu chmele. Své úsilí zde opět spojili pořadatelé, město Žatec, firma Slatr s. r. o. a Agentura Armiger, a připravili pro návštěvníky města pestrý program s možností nákupu přímo na náměstí Svobody.

I když počasí nebylo zrovna přívětivé a náměstím pofukoval nepříjemný ledový vítr a těžké mraky každou chvíli hrozily na historické centrum města shodit nepříjemnou ledovou sprchu, nabídly farmářské trhy svým zákazníkům čerstvé produkty z ekologických farem, kozí a ovčí sýry, čerstvá vejce, rybí speciality, jablečné mošty, textilní výrobky, zelenou lékárnu, zeleninu a ovoce pouze od českých pěstitelů, sadbu zeleniny a květin a mnoho dalších výrobků a produktů, od keramiky po medovinu a pečené klobásky.

V kulturní části programu se představily Pásmo lidových tanců ze třídy J. Fábryové, soubor Garnish – Irská hudba ze třídy E. Musilové, soubor Pel-Mel ze třídy L. Růžičky, Staročeská kapela, taneční skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice, taneční skupina Bílý zajíc Libochovice, artista Rudy Harden a pouliční divadlo Trakař. Děti se pak mohly projet na koni či si zasoutěžit v mnoha soutěžích, které pro ně připravili pořadatelé akce. I přes nepřízeň počasí prožili návštěvníci pěkný den při programu Velikonočních trhů.

Ředhošť zve na koňskou show

Na závěr ještě jedna pozvánka na další příjemný víkend. V Ředhošti proběhne v sobotu 14. dubna již 5. ročník Velké koňské show. Divákům opět nabídne kvalitní ukázky drezury koní - například rodina Parohových zde předvede ukázky filmových a kaskadérských koní, paní Makrlíková pak předvede cirkusové kousky. Samozřejmostí je pak nabídka různého westernového zboží a občerstvení. Pro děti je připraven dětský koutek a jízdy na koních.

Nad tím vším bude znít skvěle podaná muzika lovosické skupiny Karavana a své taneční umění předvedou taneční skupiny Bílý zajíc Libochovice a Lucarino Dance z DNS Čížkovice. Navíc je vyhlášena soutěž amatérských jezdců či krotitelů v ukázkách drezury koní. Prostě umíte s vaším koněm nevšední, zajímavé či přímo úžasné kousky? Tak neváhejte a zavolejte pořadateli této akce na čísle 602 661 912 a přihlaste se do programu. Soutěž ohodnotí sami diváci a vítěz vyhrává zbrusu nové jezdecké sedlo.

Jestliže přijedete na Velkou koňskou show na koni a projedete okolo moderátora a pozdravíte diváky, obdržíte občerstvení zdarma. Jinak je vstupné 40 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám