Hlavní obsah

Velikonoce na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 21. dubna se uskuteční tradiční velikonoční akce na jimlínském zámku. Návštěvníky čeká dobové tržiště, bohatý kulturní program po celý den, prohlídky velikonočně vyzdobeným zámkem za snížené vstupné. Akce začíná v 10 hodin a skončí týž den v 17 hodin.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Interiéry zámku budou oživeny velikonočními dekoracemi.

Článek

Zámek 2. dubna vstoupil do své 8. návštěvnické sezony. Celý rok 2019 se ponese v duchu hraběte Gustava Adolfa z Varrensbachu. Letos tomu je 390 let od jeho narození.

Na Velikonoční neděli 21. dubna je pro návštěvníky zámku připraven bohatý program po celý den. O hudební doprovod se postará formace Elthin, hrající středověkou hudbu. Dále během dne pobaví svými vystoupeními například sokolník, kouzelník Langer, Flying Boys s jejich gymnastickou show. Při procházce areálem potkáte živá zvířátka, shlédnete ukázky velikonočních zvyklostí. Pro děti budou připraveny velikonoční soutěže.

Při prohlídkách zámecký interiérů vás potěší velikonoční výzdoba. Zámecké salonky prošly za poslední týdny výraznými změnami, jsou doplněny o nový historický nábytek a interiérové doplňky. Vstupné do zámku během Velikonoční neděle bude sníženo na polovinu. Do zámeckého areálu je vstupné dobrovolné.

Velikonoce na Novém Hradě skončí v 17 hodin. Otevřeno bude také následující den na Velikonoční pondělí od 10 do 16 hodin.

Program Velikonoce na Novém Hradě:

10:10   Zahájení 

10:20   Elthin

11:00   Flying Boys - Zábavná gymnastická show

11:30   Sokolník - Ukázka výcviku dravců

12:00   Kouzelník Langer 

12:30   Elthin - Středověká hudba

13:30   Flying Boys 

14:00   Sokolník 

14:30   Kouzelník Langer 

15:00   Velikonoční Soutěže pro děti

15:30   Sokolník 

16:00   Kouzelník Langer

16:30   Elthin

17:00   Závěr programu 

Reklama

Výběr článků

Načítám