Hlavní obsah

Velikonoce na zámku Loučeň se letos budou slavit po celý duben

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční oslavu Velikonoc na knížecím dvoře i v podzámčí v netradičním čase připravil zámek Loučeň. Kněžna Marie Thurn-Taxis Hohenlohe přijíždí na svátky jara po zimě strávené na středomořském zámku Duino na Loučeň. Jako milovnice pohádek a dětí připravuje nejen pro svá vnoučata velikonoční oslavy.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Již tradičně je zámek Loučeň otevřen celoročně, ale tím opravdovým zahájením nové sezóny jsou až Velikonoce. Velikonočním prohlídkám se letos bude věnovat celý měsíc. Některý z členů knížecí rodiny zájemce osobně provede slavnostně vyzdobeným zámkem a seznámí s tím, jak slavila jarní svátky knížecí rodina i lidé v podzámčí.

„Dozvíte se, jaké překvapení kněžna Marie Thurn Taxisová chystala svým vnoučatům. U knížete Alexandra zase musíme zmínit jeho zálibu v ženách - o Velikonocích tedy neopomněl zajít s pomlázkou nejen za každou ženou a dívkou na zámku, ale zavítal i do zámeckého okolí. A malí princové a princezny spolu s dětmi z vesnice hltali velikonoční pohádkové příběhy o otvírání pokladů a pak v probouzejícím se Svatojiřském lese hledali skřítky Šejtny, vodníky, víly, hejkala a další mýtické postavy,” informoval Vratislav Zákoutský, kastelán zámku Loučeň.

„Letos budeme mít na zámku Loučeň po celý duben od 1. do 28. 4. speciální velikonoční prohlídky. Zámek bude vyzdoben, prohlídky budou o Velikonocích na knížecím dvoře i v podzámčí. Prohlídky pro veřejnost budou každý den. Ve všední dny ve 12 a 17 hodin. Víkendy a Velikonoční prázdniny každou hodinu od 11 do 16 hodin. Další program nechystáme, největším lákadlem jsou stejně naše labyrinty a bludiště, dětský lanový park a probouzející se park,” dodal kastelán.

Zámecký areál s anglickým parkem, unikátním labyrintáriem se dvanácti labyrinty a bludišti a dětským lanovým parkem je otevřen denně od 10 do 17 hodin.

Velikonoční prohlídky pro školy

Speciální velikonoční prohlídky jsou připraveny i pro školy a školky, které si mohou termín prohlídky ve všední den předem rezervovat. Zámek pak pro malé svěřence přichystá velikonoční prohlídku zámku upravenou podle věku dětí a také malou tvořivou dílnu, kde si vyrobí velikonoční dekoraci.

Reklama

Výběr článků

Načítám