Hlavní obsah

Ve Zlínském kraji těžký sníh lámal stromy a komplikoval dopravu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od nedělního večera 3. ledna, kdy začalo ve Zlínském kraji hustě sněžit, přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o dvaceti událostech týkajících se sněhové nadílky a nehod, které způsobila.

Foto: HZS Zlínského kraje

Sněhová nadílka přidala hasičům spoustu práce.

Článek

„Po spadnutí několika vloček na sebe nenechala dlouho čekat první dopravní nehoda. V Jasenici na Vsetínsku se střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě se zranily tři osoby, které skončily nemocnici kvůli vyšetření. V dalších dvou případech vyjížděli hasiči na Vsetínsku do Huslenek a Jablůnky, kde odstraňovali stromy spadlé do cesty,“ informovala dnes tisková mluvčí HZS Lucie Javoříková.

Na Uherskohradišťsku hasiči během noci vyjeli k pěti událostem. Ve čtyřech případech odstraňovali větve a stromy spadlé na vozovky. „V pátém případě se jednalo o jednu dopravní nehodu. Krátce před šestou hodinou ranní v Uherském Hradišti se střetla dvě osobní vozidla. Nehoda se obešla bez zranění,“ dodala mluvčí.

Nejméně výjezdů měli hasiči na Kroměřížsku, které operační důstojník HZS Zlínského kraje vyslal k jedné události. V pondělí 4. ledna o půl šesté ráno jeli do Kvasic odstranit strom spadlý na cestu.

Nejvíce výjezdů měli hasiči na Zlínsku. Během večera a noci vyjeli podle tiskové mluvčí jedenáctkrát.

„Ve třech případech spěchali k dopravní nehodě a ve zbylých k odstranění popadaných stromů na komunikace. Jedna z nehod se stala v neděli o půl jedenácté večer. Řidič osobního vozidla jel od Malenovic směrem na Salaš a při jízdě narazil do vzrostlých větví stromů, které byly ohnuté těsně nad komunikací a řidiči rozbily přední sklo u vozidla, nehoda se obešla bez zranění,“ upřesnila Lucie Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám