Hlavní obsah

Ve zlínské čtvrti Malenovice shořela chata za statisíce korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Požár chaty ve Zlíně-Malenovicích v chatové oblasti nad hradem způsobil ve středu 31. října škodu za 800 tisíc korun, nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár chatu zcela zničil.

Článek

„Příčinou vzniku požáru se od čtvrtečního dopoledne zabývá vyšetřovatel hasičů spolu s policisty. Hasiči svým zásahem uchránili další hodnoty za půl miliónu korun,“ informovala mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Oznámení o požáru chaty přijalo krajské operační středisko hasičů ve středu o půl desáté večer. Na místo okamžitě vyjely čtyři hasičské jednotky.

„Jako první na místo přijela jednotka hasičů statutárního města Zlína, která potvrdila požár chaty a přilehlého zahradního domku, a to již ve třetí fázi.  Postupně k požáru přijeli dobrovolní hasiči z Malenovic, profesionální hasiči z Otrokovic a ze Zlína,“ uvedla Lucie Javoříková.

Během několika minut s pomocí čtyř proudů dostaly jednotky požár pod kontrolu a šest minut před desátou hodinou večerní velitel zásahu vyhlásil jeho lokalizaci.

„Hasiči pak objekt kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Vzhledem k tomu, že chata se nacházela v těsné blízkosti vzrostlých stromů, ochlazovali hasiči blízké okolí zasaženého objektu,“ řekla mluvčí.

Po uhašení velitel zásahu redukoval síly a prostředky. Na místě zůstaly dvě jednotky dobrovolných hasičů s cisternami jako dohled nad požářištěm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám