Hlavní obsah

Ve Zlíně i na mnoha dalších místech v Česku zavzpomínají na zesnulé děti

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již počtvrté připravuje spolek Dlouhá cesta akci Zapalme svíčku, při níž přítomní uctí památku všech dětí a mladých lidí, kteří odešli z tohoto světa dříve, než stačili dospět a zestárnout. Otevřená setkání rodin, přátel a veřejnosti se na mnoha místech v Česku konají v neděli 14. prosince.

Foto: archiv Dlouhá cesta o. s.
Článek

Ve Zlíně se s touto akcí připojí sdružení v 15 hodin v kostele Českobratrské církve evangelické ve Slovenské ulici.

Při setkání se uskuteční bohoslužba spojená s adventním koncertem pěveckého sboru ECHO pod vedením celocírkevního kantora L. Moravetze. Na varhany zahraje E. Moravetzová. V malém sále evangelického kostela následně proběhne i setkání rodin po ztrátě dítěte.

„V médiích často slyšíme o tragédiích a nemocech, které potkávají děti a mladé lidi. Všichni se shodují na tom, že nejbolestivěji tyto ztráty zasahují pozůstalé rodiče. Jsou zde, ale i další příbuzní a jsou zde i spolužáci, kamarádi, sousedé, kterých se ztráty také bolestně dotýkají. Po dětech, které předčasně odešly, zůstává prázdné místo v rodinách, ve třídách, v zaměstnání, v sousedství…,“ řekla koordinátorka akce ve Zlíně Iveta Coufalíková.

Druhá neděle v prosinci je světovým dnem památky zesnulých dětí. Tento den spojuje rodiny a přátele po celém světě. Svíčky se zapalují vždy v 19 hodin místních časů a tvoří virtuální vlnu světla po celé zeměkouli.

Podrobnější informace zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám