Hlavní obsah

Ve Zlatém jablku vystavují staré bugatky

Novinky, Kateřina Martykánová

Bohatý doprovodný program k 49. ročníku Barum Czech Rally Zlín po tři týdny opanuje Zlaté jablko. Jako první se zde již nyní představují historická závodní auta značek Bugatti a Alfa Romeo. Téměř sto let staré kousky jsou legendami, které se hned tak nevidí.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Do časů Elišky Junkové přenese návštěvníky obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně expozice vozidel, která zahajuje program k blížící se Barum Rally. Od 29. července do 4. srpna zde jsou vystaveny automobily odkazující do 20. a 30. let minulého století.

K vidění je Bugatti 35A z roku 1925, jeden z mála původních dochovaných kusů modelů GP. Jeho konstruktérem byl Ettore Bugatti. Model ve své době dominoval závodní scéně a právě na něm začala také závodní kariéra manželů Junkových. „Mnohými je tento vůz považován za nejkrásnější v celé automobilové historii. Naši návštěvníci to tedy mohou posoudit na vlastní oči,“ podotkl Jiří Kratochvíl, ředitel Zlatého jablka.

Dalším automobilem v expozici je Alfa Romeo 8C Monza z roku 1931, nejslavnější závodní auto období 1930-1934, vítěz mnoha velkých cen s mnoha slavnými jmény. Trojici vystavených  vozidel tvoří i replika Bugatti 35 z roku 2011, věrná kopie legendárního závodního vozu, která vznikla při renovaci originálu z roku 1925. Všechny tři automobily zapůjčil Samohýl Motor Veterán.

Expozici vozidel doplňují i informační panely a videoprojekce, které se budou věnovat dění z předchozích ročníků Barum Czech Rally Zlín.

49. ročník Barum Czech Rally Zlín ve Zlatém jablku:

29. 7. - 4. 8.        Expozice vozidel Bugatti

29. 7. - 18. 8.      Historické panely a videoprojekce

4. 8. - 18. 8.        Otevřen fanshop se vstupenkami a rally předměty (denně 10:00 – 19:00 hodin)

4. 8. - 11. 8.         Expozice vozidel Star Rally Historic

11. 8. - 18. 8.       Expozice soudobých závodních vozidel

13. 8.                   Autogramiáda jezdců Barum Czech Rally Zlín

15. 8.                   Autogramiáda Star Rally Historic

18. 8.                  Tisková konference s vítězi Barum Czech Rally Zlín

Další informace na www.zlatejablko.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám