Hlavní obsah

Ve Zlatém jablku odehrají úsměvnou pohádku o nočním skřítkovi Hračkožroutovi

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední neděle v únoru bude ve zlínském Zlatém jablku opět patřit pohádce. V novém prostředí kinosálu zdejšího multikina se 23. února dětem představí oblíbené divadelní sdružení MIM.o.s. z Prahy s klasickým divadelním představením Noční skřítek aneb Pohádka o hračkách a statečné mamince.

Foto: MIM o.s.
Článek

Příběhem o tom, co všechno se může odehrát v docela obyčejném pokojíčku nepořádné holčičky, provede malé diváky nejen kuřátko s prasátkem, ale i noční skřítek Hračkožrout a spousta dalších postaviček. Nejdůležitější postavou se ale ukáže být maminka holčičky Jiřinky.

Jak to nakonec s Jiřinkou, která nechtěla uklízet hračky, dopadne? To se dozví děti v neděli ve 14.00 hodin v sále č. 1 multikina Golden Apple Cinema, kde se pohádková představení od letošního ledna nově odehrávají.

Představení z dílny Petra Lišky a Yvony Jelénkové spojuje prvky loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. „Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií a zástupnou formou dětem ukazuje jejich povinnosti. Učí je, že v životě hrají mezilidské vztahy a dodržování určitého řádu důležitou roli,” uvedl Petr Liška

„Cílem tohoto představení je snaha držet mezi dětmi povědomí o neverbálním a pohybovém divadle, které začíná být mezi divadelními žánry popelkou. Noční skřítek chce dětem ukázat, že existuje, a že to není vůbec žádná nuda a ticho na jevišti,” dodal Liška.

Pohádka trvá 50 minut a je určena pro děti od 3 do 8 let. Stejně jako u ostatních představení, která v letošním roce připravilo Zlaté jablko ve spolupráci s Golden Apple Cinema, čekají na všechny na návštěvníky drobné dárky. Vstupenky si mohou zájemci rezervovat v pokladně multikina a vyzvednout nejpozději 30 minut před představením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám