Hlavní obsah

Ve Vráži se opět otevře pekelná brána, zadupou sloni a ladně proběhnou žirafy

Novinky, Petr Hejna

Po čtyřech měsících je na programu, určenému nejen hostům lázní Vráž, nachystán v jídelně novogotického lázeňského zámečku filmový večer s tematikou africké divočiny. Letošní podzim má k babímu létu opravdu daleko, tak výlet do teplých krajů rozhodně potěší.

Foto: Petr Hejna
Článek

Poslední srpnová filmová beseda ve Vráži představila rovněž oproti naší domovině teplejší končiny, a to podmořský svět i horské oázy na Sinajském poloostrově v Egyptě, v květnu to bylo kouzlo slunné Provence, předtím naše turisty vyhledávaná Šumava.

Odskok do rovníkové Keni dozajista potěší nejen příznivce klimaticky odlišných podmínek, ale zejména milovníky autentické divoké přírody a zvířeny afrických savan a mokřadů. Ideální možnost podniknout díky velkoplošné projekci safari po národních parcích Keni bez nutnosti dost výrazných finančních nákladů skýtají právě obdobné akce, kterými vedení lázní zpestřuje pobyt klientům lázní, většinou i pohybově silně omezeným.

Nicméně tyto lázně na Písecku se neuzavírají před okolním světem, a tak jsou vítáni i návštěvníci, s léčebným pobytem žádným způsobem nespojení. Při promítání záběrů z několika NP v Keni budou mít možnost diváci bez rizika splynutí s potravním řetězcem pohlédnout z pár metrů do tváře lvům v NP Lake Nakuru, pozorovat stáda slonů putujících za potravou a vodou v NP Amboseli, absolvovat vyjížďku po hladině jezera Naivasha, plném hrochů a kormoránů, setkat se s vyhlášeným „červenými slony“ v NP Tsavo East, a dozvědět se něco o geotermální pekelné bráně v NP Hell´s Gate.

Beseda, plná fascinujících filmových záběrů, proběhne ve čtvrtek 21. září v útulném prostředí zámecké jídelny, která poskytne návštěvníkům i možnost občerstvení, stejně jako dříve příchozí si mohou projít zámecký park, či vyrazit na houby do okolních lesů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám