Hlavní obsah

Ve Volyni vypukne hudební peklo, dorazí démonický Troy Redfern

Novinky, Petr Hejna

Městské muzeum ve Volyni pořádá v sobotu 21. září koncert blues rockového seskupení Troy Redfern & The BladderStones. Zdi tvrze čeká hudební lahůdka, neservírovaná velšsko-českou partou muzikantů, dokazující, že blues v rockové podobě je stále se vyvíjející styl, plný energie a instrumentálních výkonů.

Foto: archiv vystupujícího umělce
Článek

Troy Redfern, kytarista a zpěvák, pocházející z Wallesu, získal již za svoji tvorbu a osobitý přínos bluesové scéně několik ocenění, stejně jako doprovodná kapela na tomto turné.

V souvislosti s jeho živelnou hrou je často zmiňována inspirace Frankem Zappou, Johny Winterem nebo i kapitánem Beefhearem. Je patrné, že tedy posluchače čeká dynamická hudba, slide sóla a hutný sound jeho kapely.

VIDEO: Troy Redfern: Sign of the Times * War Cry * Salvation

The BladderStones, tuzemské power trio, tvoří tito muzikanti: kytarista Tom Frolík, baskytarista Johnny Judl a Míša Nosek za bicí soupravou.

Michael Nosek je absolventem nejen Konzervatoře Jaroslava Ježka, ale i následné JAMU v oboru jazzová improvizace. Tomáš Frolík prošel lektorským školením takových veličin, jako Robben Ford nebo Marcus Miller, může se i pochlubit studiem coby stipendista na London Center of Contemporary Music. Slyšet ho můžeme i v kapelách Tonny Blues Band, Charlie Slavik Revue nebo Livin´ Free. Od fagotu, po jeho vystudování na Pražské konzervatoři, zběhlý Johnny Judl, má na svém kontě například 11 CD s kapelou Jablkoň i spolupráci s mnoha dalšími seskupeními.

Koncert začíná ve 20 hodin, dle přízně či nepřízně počasí na nádvoří, nebo uvnitř tvrze.

Reklama

Výběr článků

Načítám