Hlavní obsah

Ve Velkých Karlovicích se dá lyžovat, ale už i vyrazit na běžky

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích o nadcházejícím víkendu opět přivítá lyžaře. Poté, co se minulý víkend jako první otevřela kratší sjezdovka Horal u hotelu Horal, bude nyní zahájen provoz také na hlavní, kilometrové sjezdovce Razula.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Velké Karlovice mohou nabídnout běžkařům prvních pět kilometrů upravené stopy

Článek

„Lyžovat se bude v sobotu a neděli od 9 do 16 hodin a to za mimosezónní ceny, které u nás platí až do Štědrého dne. Podmínky pro lyžování jsou velmi příznivé, přes týden sněžilo a na sjezdovkách je kolem 50 centimetrů sněhu,“ přiblížil šéf Ski areálu Razula Leo Bača. Po víkendu, ve všední dny, budou vleky opět stát a rozjedou se znovu o dalším víkendu.

Na své už si ve Velkých Karlovicích přijdou i běžkaři. „Upravili jsme okruh na rovinkách pod hotelem Lanterna v délce asi 5 kilometrů. V týdnu už na něj dokonce vyrazili první nedočkaví běžkaři,“ dodal starosta Velkých Karlovic Miroslav Koňařík.

Obec v zimě upravuje v údolí celkem 40 kilometrů značených tras. Na tuto síť navazuje dalších pět desítek kilometrů tras upravovaných sdružením obcí Horní Vsacko na okolních hřebenech. Na aktuálně upravený okruh se dá vyrazit například z parkoviště u sjezdovky Razula či od hotelu Galik, který je pro svou kvalitní krajovou kuchyni oblíbenou zastávkou běžkařů.

Návštěvu Velkých Karlovic si mohou lyžaři zpestřit v sobotu 15. prosince ve Zvonici Soláň na hoře Soláň. Příchozí se tam mohou po celý den zapojit do pečení a zdobení perníčků. Během dne tu také zahraje na klavír a harmoniku Jana Vařejčková a vystoupí Pěvecký sbor při ZŠ Velké Karlovice.

K předvánoční náladě jistě přispěje také návštěva Karlovského muzea v centru Velkých Karlovic, kde se nyní mimo jiné koná výstava betlémů.

Reklama

Výběr článků

Načítám