Hlavní obsah

Ve světě hobbitů se ocitli účastníci příměstského tábora u Ústí nad Orlicí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinné centrum Srdíčko v Ústí nad Orlicí příměstským táborem navázalo na příběh z Pána prstenů v minulém roce a vydalo se od 22. do 26. července s dětmi na dobrodružnou výpravu do trpasličího království Erebor.

Foto: Stanislava Dvořáková

Skupina rudých trpaslíků z Ereboru s vedoucím Petrem, Kamčou a Danem při večerním nástupu s vyrobenou zástavou.

Článek

Film Hobbit sleduje cestu postavy Bilbo Pytlíka, kterého nečekaně osloví čaroděj Gandalf a tak se octne ve společnosti trpaslíků. Těm pomáhá nárokovat ztracené trpasličí království Erebor, o které hobbity připravil drak Šmak. Bilbo Pytlík je trochu bojácný, ale velice vynalézavý a má rád dobrodružství.

Přihlášené děti na příměstský tábor vstoupily 22. července do dveří, které se staly klíčem k jednotlivým příběhům a začaly žít v pohádkovém světě.

Děti od 7 do 13 let nejdříve losem vytvořily tři skupiny po osmi trpaslících - rudí trpaslíci z Ereboru vedení Petrem, Kamčou a Danem, zelení s Gandalfem vedení Honzou, Mácou a Ničou a modří s Luckou, Jirkou a Lukášem.  

Poté nastala příprava na dobrodružnou cestu. Nejdříve musely v tajemné zemi zahrady najít znaky pro jednotlivá písmenka runy a vyluštit zadané poselství. Na úkoly bylo nutné se důkladně připravit a tak se malovalo, psalo a vyráběla bojová zástava.

Hned odpoledne etapová hra vedla přes Zlobří les, který hlídali zlí obři. Druhý den vytvořené skupiny stopovaly podle fotografií, až se setkaly s Glumem a luštily zadané hádanky. Třetí den je čekal Temný hvozd a Osamělá hora. Na závěr pak budou muset všichni trpaslíci svést v Jezerním městě tuhý boj o poklad.

Program tábora se však neodehrával jen v pohádce. Vzhledem k úmornému vedru byla nezbytným doplňkem návštěva aquaparku a nechyběl ani celodenní výlet do zoo v Olomouci.

Estonský večer

Zajímavým doplňkem byl Estonský večer, kde mimo vyprávění o této zemi bylo i seznámení na videu s hlavním městem Tallinnem a krásami estonské přírody.

Přednáška byla provedena v podání dvou estonských studentek, kdy Merlin přes Evropskou unii na základě projektu Evropské dobrovolnické služby (EDS) vypomáhá od letošního dubna v Rodinném centru Srdíčko v Ústí nad Orlicí. Její kamarádka Meelika, která se v Estonsku věnuje práci z mládeží, přijela na čtrnáct dní za ní na návštěvu a zapojila se také do práce s dětmi. Tečkou za poutavým vyprávěním byla ochutnávka estonských dobrot.

A tak při závěrečném pátečním nástupu bude opět konstatováno, že dobro zvítězilo a všechno se podařilo. Ani vrtkavé počasí letošního roku nic nepokazilo, naopak vytvořilo nezvyklou až docela tropickou kulisu.

Reklama

Výběr článků

Načítám