Hlavní obsah

Ve Ski areálu Razula opět zasněžují, provoz zahájí asi o Vánocích

Novinky, Martina Žáčková

Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích se znovu rozjela sněžná děla. Po menší sněhové nadílce ze začátku minulého týdne, která pak během dalších dnů postupně odtávala, přišlo v noci na neděli další sněžení a s ním konečně i pokles teplot, který je potřebný pro efektivní technické zasněžování.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích

Článek

„Od nedělní noci opět zasněžujeme obě naše hlavní sjezdovky – Razulu a Horal. Na Horalu jsme na tom lépe. Pokud se neoteplí, což by podle předpovědi počasí nemělo, doufáme, že na Vánoce na Horalu zahájíme provoz,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Nástup letošní zimy je oproti loňsku mnohem pozvolnější. Loni se díky brzkému příchodu mrazů ve Ski areálu Razula zasněžovalo již od 26. listopadu, sjezdovka Horal byla v provozu od 4. prosince a sjezdovka Razula od 18. prosince.

Ski areál Razula vstoupí do zimní sezóny s několika novinkami, které se týkají rozšíření služeb. Nebudou se zdražovat skipasy, naopak budou zavedeny nové typy, například společná jízdenka pro rodiče s dětmi do 6 let s cenovým zvýhodněním až 30 procent. Novinkou je i jedinečná ranní permanentka od 8 do 10 hodin pro ty, kteří si chtějí užít ideální čerstvý „manšestr“, o víkendu doplněná o workshopy s výukou carvingového lyžování.

Půjčovna lyží rozšíří nabídku o možnost zapůjčení sněžnic. Bude také možné si domluvit výlet na sněžnicích s průvodcem. Lyžařská škola rozšíří služby pro rodiny s dětmi – rodiče si budou moci zalyžovat, zatímco o jejich děti se postarají zkušení instruktoři Tygří školky. Jednou z nejzajímavějších novinek je plánované zřízení kluziště na místě multifunkčního hřiště u hotelu Horal vedle sjezdovky Horal.

Lyžaři letos budou moci vedle různých doprovodných programů opět využít bonusovou akci Lyžuj a plav, díky které získají k vybraným typům skipasů ve Ski areálu Razula hodinový vstup zdarma do termálních bazénů Wellness Horal. Volný vstup je možné čerpat ve všedních dnech.

V zimní sezóně mohou lyžaři využít zvýhodněný pobytový balíček Zimní dovolená v Beskydech, s nímž při ubytování v hotelech Lanterna, Horal nebo Galik získají zdarma lyžařskou permanentku nejen do Ski areálu Razula, ale i do dvou dalších spolupracujících středisek v blízkosti, která jsou vybavena moderními sedačkovými lanovkami – do Ski centra Kohútka a SKI regionu Bílá. Děti do 12 let mají navíc od ledna do konce března ubytování v hotelech zdarma.

Ski areál Razula se nachází ve Velkých Karlovicích v údolí Léskové a tvoří ho čtyři sjezdovky, z nichž dvě jsou uměle zasněžované a osvětlené.  Nejdelší, červená sjezdovka Razula měří kilometr a má převýšení 210 metrů. Na sjezdovce Horal bývá v zimě snowpark a snowtubing.

Reklama

Výběr článků

Načítám