Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku přibudou parkovací místa

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení Frýdku-Místku se snaží v co možná největší míře uspokojit požadavky občanů na vybudování dalších parkovacích míst. Zaměstnanci odboru dopravy monitorují problematiku parkování zejména na sídlištích, ale také v dalších lokalitách města a hledají možnosti pro navýšení kapacity parkovišť.

Foto: Jana Matějíková

ilustrační foto - budování parkovacích míst

Článek

V letošním roce vzniknou nová parkovací místa v ulicích Bruzovská, Hasičská a Mozartova. Úpravou projde také prostor před 8. ZŠ, kde vznikne odstavný pruh pro zastavení vozidel v souvislosti s přivážením dětí do školy a jejich následným odvozem.  

„Ve výše zmíněných lokalitách přibude celkem 67 parkovacích míst, z toho bude 21 na ulici Bruzovská v blízkosti křižovatky s ulicí Rokycanova, 34 míst na ulici Mozartova a 12 míst na ulici Hasičská. Odstavný pruh na ulici ČSA před 8. ZŠ je navržen pro tři vozidla tak, aby z nich mohly děti bezpečně vystoupit, a aby v dané lokalitě nedoházelo zejména v ranních hodinách před zahájením vyučování k dopravním komplikacím,“ řekl náměstek Karel Deutscher, který zároveň upozorňuje, že odstavný pruh bude určen pouze pro zastavení, možnost státní a parkování bude vyloučena.  

S budováním parkovacích míst by se mělo začít již v dubnu na ulici Bruzovská, následně na ulici Mozartova a na podzim, po zajištění stavebního povolení, na ulici Hasičská. Odstavný pruh pro zastavování vozidel před školou na ulici ČSA začne vznikat až o prázdninách, kdy zde bude nejmenší pohyb jak dětí a jejich rodičů, tak i vozidel.   

„Snažíme se budovat nová parkovací místa tak, aby byla co nejméně zasažena veřejná zeleň, a když už k tomu dojde, nahrazujeme ji alespoň částečně speciální výsadbou do specifických nádob umístěných právě na betonových plochách. Dispozice sídlišť jsou dané, pokud se nenajdou zdroje na finančně náročné možnosti jako například parkovací domy, nelze v dané lokalitě udělat více, než o co se průběžně snažíme,“ doplnil náměstek Deutscher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám