Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku doprovodí rozsvícení vánočního stromu velký pohádkový mejdan

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční strom a spolu s ním celá vánoční výzdoba města se ve Frýdku-Místku za cinkotu zvonečků slavnostně rozsvítí v sobotu 1. prosince po setmění. Na náměstí Svobody v Místku začne v 15 hodin tradiční akce Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček.

Foto: Jana Matějíková

Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček

Článek

„Jedná se o tradiční akci, která je velmi oblíbená. Letos bude ve znamení velkého pohádkového mejdanu se spoustou skřítků, originálních soutěží, legrácek, ale také dárečků a vystoupení slovenské skupiny No Name. Každým rokem přiláká do centra města tisíce lidí. Zejména pro děti představuje jisté kouzlo. I letos bude náhodně vybráno jedno dítě, které otočí klíčem v kouzelném zámku Vánoc a za cinkotu zvonečků rozsvítí nejen vánoční strom, ale také všechny vánoční ozdoby ve městě,“ informoval primátor města Petr Cvik.

Na všechny přítomné bude čekat bohatý doprovodný program, plný originálních soutěží, ale také písniček a tanečků. Připraveny budou oblíbené vánoční dílny, ve kterých si děti budou moci vyrobit drobné vánoční dárečky a přiučit se tradičním vánočním zvykům. Náměstí bude plné skřítků z pohádkové říše, kteří budou dělat legrácky a budou taky rozdávat drobné dárečky. Programem provedou Eva Decastelo a Leoš Mareš. Po setmění a po rozsvícení Vánočního stromu vystoupí slovenská skupina No Name a celý program ukončí ohňostroj.

Vánoční strom a světelná výzdoba města bude rozsvícena v 16.40 hodin za účasti primátora města Petra Cvika. Akce se koná za finanční podpory Statutárního města Frýdek-Místek.

V den rozsvícení vánoční výzdoby začnou ve městě také Vánoční trhy, které se budou konat na místeckém náměstí Svobody od 1. do 23. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám