Hlavní obsah

Ve fantasy svět se na několik dní proměnil Lipník nad Bečvou

Novinky, Monika Malíšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 10. ročník fantasy akce s názvem LipCon se uskutečnil ve dnech 27. až 31. října v Lipníku nad Bečvou. Příznivci fantasy tak mohli mezi sebou poměřit, kdo zná nejlepší kouzla, kdo má nejsilnější pěsti, ale také kdo dokáže v nebezpečných situacích zachovat chladnou hlavu.

Foto: Monika Malíšková

Hrálo se v kostýmech

Článek

LipCon by se dalo přeložit také jako lipenské setkání a tohoto setkání se zúčastnilo více než 50 lidí. Celá akce byla vlastně příběhem, kterého byli všichni účastníci součástí. Každý z nich představoval postavu s předem vymyšlenou identitou a mohl se rozhodovat, jak se v určitých situacích, které v příběhu nastaly, zachová.

Hráči byli také oblečeni v autentických kostýmech, což jen podtrhovalo atmosféru fantasy světa. Dějem příběhu byl v podstatě boj dobra proti zlu a úkolem hráčů bylo ochránit krále před jeho nepřáteli.

Pořadatelem byl Herní klub Fenris, který LipCon organizuje dvakrát ročně. Tentokrát se celá akce uskutečnila v prostorách Domova mládeže SPŠ stavební. Mimo tuto akci Fenris pořádá také úspěšný LARP Bellum Ligneum konaný v nedalekém Týně nad Bečvou nebo další s názvem Komorní Lipník, což je vlastně soubor několika minilarpů.

Nejbližší událostí, kde se budou moci milovníci fantasy vnořit do světa elfů a trpaslíků, bude Fantasy ples, který proběhne ve dnech 26. až 28. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám