Hlavní obsah

Vánočním královstvím na Chvalském zámku provede víla Ohnivka

Novinky, Alexandra Kohoutová

Začátek adventu mohou zájemci prožít na Chvalském zámku v Praze 9 - Horních Počernicích. Neděle 1. prosince tu bude ve znamení Adventních trhů, které navštíví tajemné Lucie, v 16 hodin ožijí akcí Ježíškova pošta. Na Chvalském zámku se otevírá výstava Vánoční království, jíž provází víla Ohnivka.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Půvabný venkovní prostor Chvalské tvrze v Praze 9 - Horních Počernicích a Chvalský zámek v jejím areálu ožijí v neděli 1. prosince mnoha akcemi.

Adventní trhy na Chvalské tvrzi v době od 10 do 17 hodin nabídnou možnost nakoupit si vánoční výzdobu, něco sladkého, dát si svařené víno a kochat se předvánoční atmosférou. Navíc ve 14 hodin projdou tvrzí tajemné Lucie z minulosti, které budou stánkařům udělovat certifikáty čistoty a správné hygieny.

Na Chvalském zámku bude již od rána od 9 hodin otevřena nová výstava Vánoční království aneb Dřevořezby českých panovníků a tradiční betlémy, která probíhá až do 12. ledna 2014. Její slavnostní zahájení je naplánováno na 15. hodinu, navštívit ji však můžete kdykoli - denně od 9 do 17 hodin.

Aby byla vaše prohlídka co nejzajímavější, objednejte si komentovanou prohlídku s vílou Ohnivkou, neboť pouze 1. prosince od 10 do 17 hodin probíhají na zámku komentované prohlídky s touto nezbednou vílou, která provede vás a vaše děti vánoční výstavou, výstavou Nahlédnutí do ráje Emmy a Barbory Srncových, celým zámkem i sklepením a vyzkouší si s vámi některé vánoční tradice. Akce se jmenuje Pohádková neděle s vílou Ohnivkou, vánočními tradicemi a nahlédnutím do ráje.

Od 14 do 17 hodin se v zámecké kočárovně koná Vánoční veselí s oblíbeným rodinným centrem MUM.

Vše vyvrcholí v době od 16 do 17 hodin, kdy se venku na Chvalské tvrzi u vánočního stromu koná Ježíškova pošta. Živý anděl bude vybírat dětské dopisy Ježíškovi, které orazítkuje a následně doručí. Rodiče by měli vědět, co si děti přejí, aby Štědrý den byl poté co nejhezčí. K tomu všemu bude hrát skupina Boží nadělení, děti dostanou sladké bonbony a vše vyvrcholí v 16.30, kdy se slavnostně rozsvítí vánoční strom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám