Hlavní obsah

Vánoční turné sopranistky Pavlíny Senič přineslo řadu neopakovatelných momentů

Novinky, Lenka Žáčková

Vánoční turné charismatické operní pěvkyně Pavlíny Senič s komorním souborem Musica Festiva a skvělými hosty, kterými byli Valérie Zawadská, Jan Přeučil a Vlastimil Harapes, bylo zakončeno v poslední neděli roku 2014.

Foto: Lenka Žáčková

Operní pěvkyně Pavlína Senič

Článek

Po velmi kladném ohlasu a křtu vánočního CD Vánoční dům s Pavlínou Senić, kterého se zúčastnili jen vzácní kmotři herec Pavel Nový, zpěvačka Dasha, herečka Nela Boudová, moderátor Petr Vágner a fotograf Jakub Ludvík, se operní pěvkyně Pavlína Senič rozhodla pro rok 2014 připravit Vánoční turné a ukázalo se, že to bylo správné rozhodnutí.

Vánoční turné odstartovalo koncertem v Kladně s vynikající herečkou a dabérkou Valérií Zawadskou a pokračovalo dále přes Kralovice, Karlovy Vary, Buštěhrad, Nechanice, Jirkov a Ostrov do svého finále.

Akustické koncerty byly sestaveny nejen z vánočních, ale i z klasických a známých skladeb, které obohatilo povídání i próza či poezie v podání hosta, kterého si vybrala jednotlivá města předem, kde se vystoupení konala. Koncerty byly realizovány ve spolupráci se souborem Musica Festiva v obsazení: hoboj Gabriela Plachá, violoncello Robert Kružík, housle Šárka Trávníčková, kytara Petr Štěpán. V roli moderátora se objevil Jiří Zbořil.

Mnoho momentů bylo neopakovatelných. Tak například v Nechanicích vybrala Valérie Zawadská opravdu originální prózu Gastrosex, protože vánoční svátky jsou prý i o jídle, čímž odbourala nejen publikum.

Koncert ve Vánočním domě v Karlových Varech, kam zavítala Pavlína Senič s Valérií Zawadskou a Vlastimilem Harapesem, byl pro změnu exkurzí ve vánočním světě pohádek a iluzí.

Koncert na zámku Buštěhrad s Janem Přeučilem měl jedinečnou atmosféru a odměnou byl zasloužený standing ovation.

To cesta do Jirkova byla vcelku dramatická, jelikož byla hustá mlha a přimrzalo, ale o dobrou náladu se v autě postaral Vlastimil Harapes, který až do Jirkova zpíval a vyprávěl vtipy.

V Kralovicích u Plzně bylo beznadějně vyprodáno, tam Pavlína Senič ve vánočním čase koncertovala již 12 sezón. Publikum „své“ umělce nepustilo 2,5 hodiny z pódia!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám