Hlavní obsah

Vánoční stromky na zlínském zámku ozdobí herci a filharmonici

Novinky, Jana Kubáčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínský zámek pořádá ve středu 14. prosince další ročník akce Zdobení vánočních stromečků. Děti i dospělí mohou tvořit ve společnosti herců Městského divadla Zlín, či hudebníků Filharmonie Bohuslava Martinů. Program nabízí také vánoční dílničku, soutěže, či hudební vystoupení dětí ze ZUŠ Zlín.

Foto: Archiv Zlínský zámek o.p.s.

Během akce získá osobitou výzdobu deset živých vánočních stromečků.

Článek

Deset živých vánočních stromků se dočká kreativní výzdoby během akce Zdobení vánočních stromečků s uměleckými osobnostmi, která začne ve středu 14. prosince v 15.00 hodin před zámkem ve Zlíně.

„Letos přijali pozvání herci MDZ Marie Vančurová, Vojta Johaník, Radoslav Šopík v čele s ředitelem Petrem Michálkem. Filharmonii zastoupí koncertní mistři Ivana Kovalčíková a Pavel Mikeska, ale také hudebnice Jitka Šuranská,“ přiblížila hosty Jarmila Záhorová, ředitelka společnosti Zlínský zámek, o.p.s.

Návštěvníci si mohou přinést vlastní ozdoby, nebo na místě využít tvořivou vánoční dílnu. Zpestřením letošního ročníku bude výroba dlouhého vánočního řetězu.

Stejně jako v loňském roce se o hudební zpestření postarají žáci ZUŠ Zlín pod vedením hudebníka a učitele Jana Slavíka. „Mezi účinkujícími bude saxofonista Jiří Kovář, který nedávno slavil ocenění na mezinárodní soutěži v Los Angeles, nebo dvojice velmi talentovaných dívek, zpěvačka Helena Vajdáková a akordeonistka Aneta Olivíková,“ dodala ředitelka pořádající organizace.

Odpolednem bude provázet herec Pavel Vacek. Na programu jsou také soutěže, závod v nadělování vánočních dárků nebo výlov zámecké kašny. Na místě bude připraveno občerstvení pro zahřátí.

Akci finančně podpořil projekt statutárního města Zlín, Živý Zlín.

Další informace: www.zlinskyzamek.cz, https://www.facebook.com/events/219845615105115/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám