Hlavní obsah

Vánoční strom ve zlínské zoo rozsvítí Květa Fialová

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínská zoologická zahrada se s koncem roku oblékla do svátečního. Areál doslova rozzářilo vánoční osvětlení a třešinkou na dortu se v neděli 18. prosince stane rozsvícení vánočního stromu za účasti herečky Květy Fialové.

Foto: archiv Zoo Zlín

Zlínskou zoo rozzářilo vánoční osvětlení, v neděli tu rozsvítí také velký vánoční strom.

Článek

Jako vánoční strom poslouží impozantní jedle u pavilonu primátů. "Všichni návštěvníci také mohou přinést různé dárky a dobroty pro zvířata a položit jej právě pod náš vánoční strom. K naší velké radosti nám s rozsvícením pomůže velmi milá a vítaná návštěva, herečka Květa Fialová," uvedla Romana Bujáčková ze zlínské zoo. 

Nejmenší návštěvníci se navíc mohou těšit na vánoční kamion, který ve 13 hodin přijede na nádvoří zámku Lešná. Krátce před 15. hodinou odstartuje na nádvoří zámku vánočně laděný program, který nabídne koledy, vánoční tradice a zvyky v podání Hudební školy Yamaha, Pěveckého sboru Studánka a ZUŠ Otrokovice.

"Speciální překvapení chystáme i pro dospělé návštěvníky. Náš dárek nejen zahřeje, ale také provoní celé nádvoří u zámku Lešná," dodala Romana Bujáčková. Samotné rozsvícení vánočního stromu je naplánováno na 15.30 hodin.

Návštěvníci mohou využít poslední předvánoční neděle také k romantické procházce areálem zoo. Ta se letos poprvé dočkala speciální světelné výzdoby. Díky tisícům drobných světel areál zdobí typické vánoční motivy – hvězdy, komety, vánoční stromky, zvonky nebo rampouchy.

„Krása světelné výzdoby naplno vynikne až po setmění, proto jsme prodloužili otvírací dobu zoo ve všední dny i během víkendů. Zoo tak bude otevřena od 8.30 do 17.00 hodin,“ uvedla Romana Bujáčková. Delší otvírací doba bude platit až do neděle 8. ledna.

Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra i Nového roku. Pro vstup do zoo mohou návštěvníci využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 80 Kč, pro děti 40 Kč, studenti a senioři zaplatí 60 Kč. Nižší vstupné platí do 29. února 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám