Hlavní obsah

Vánoční strom už mají rozsvícený také Popice u Znojma

Novinky, Marek Venuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní večer v Popicích byl ve slavnostním duchu. Obec navštívil Zbyšek Kaššai a to oficiálně poprvé jako starosta města Znojma. Pod vánočním stromem se sešlo asi 70 lidí z obce.

Foto: Marek Venuta

Skupinová fotka dětí ve společnosti starosty, andělů a Sněhuláka.

Článek

Po osmnácté hodině večer se shromáždilo na plácku pod hasičskou zbrojnicí přes sedmdesát lidí. Sešli se hlavně rodiče s dětmi, aby byli přítomni rozsvícení vánočního stromu, který sem město Znojmo instalovalo.

Na zahájení se slova ujal Sněhulák, který pozdravil přítomné děti a pozval k sobě ke stromečku starostu města Znojma Zbyška Kaššaie. Po krátkém pozdravení a přání pohodového adventu poprosil starosta jednu z maminek, aby pomohla rozsvítit vánoční strom.

Po rozsvícení stromu hrál pro pohodu všech přítomných soubor Dyjavánek. Za zvuku hudby se mezi přítomné vydali dva andělé s košem plným sladkostí, které si děti rozebíraly.

Lidé si mezi sebou povídali a nasávali mrazivou atmosféru pěkného večera provoněnou svařeným vínem a čajem. Starosta mezi lidmi procházel a se všemi zúčastněnými si potřásl rukou a popovídal. Děti si ještě na závěr udělaly se starostou a Sněhulákem společnou fotku a ubíraly se do svých domovů.

Krátce před devatenáctou hodinou se starosta rozloučil a spolu s místostarostou Groisem a zastupitelem Ludvíkem se přesunuli do nedalekých Konic, kde se rozsvěcoval vánoční strom v sedm hodin večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám