Hlavní obsah

Vánoční strom se rozzářil na přerovském náměstí

Novinky, Hana Coufalíková

První adventní neděli má většina Přerovanů spojenou s rozsvícením vánočního stromu na náměstí T. G. Masaryka. Zahajuje se tím nejen advent, ale také prodej v dřevěných stáncích, bez kterých si už lidé vánoční náměstí nedokáží představit.

Foto: Hana Coufalíková

vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka

Článek

Každoročně je rozsvícení vánočního stromu událostí, při které je náměstí plné lidí. U stánků se tvoří dlouhé zástupy těch, kteří se chtějí zahřát horkým punčem nebo mají chuť na něco dobrého. Kolem nich se davem prodírají lidé, kteří nic nekupují nebo už mají čekání za sebou a hledají kousek volného prostoru, z něhož by měli dobrý rozhled. 

V 17 hodin přivítal všechny mluvčí Magistrátu Bohuslav Přidal, který zároveň pozval na pódium skupinu ADD Gospel Choir. Ta v následující hodině zazpívala některé vánoční písně a také gospelové skladby s prvky z novějších hudebních žánrů. S přítomnými se rozloučila krátce po 18. hodině.

Když koncert skončil, vyšel na pódium primátor města Jiří Lajtoch, který si s sebou přivedl děti z mateřské školy v Máchově ulici. Společně s lidmi na náměstí pak začali odpočítávat vteřiny zbývající do očekávaného rozsvícení. Společný výkřik - TEĎ - byl znamením, po kterém se strom rozzářil a většina přítomných začala tleskat.

Po několika minutách lidé začali odcházet a ulicemi vedoucími z náměstí se vraceli domů v dlouhých zástupech.

Reklama

Výběr článků

Načítám