Hlavní obsah

Vánoční kros přivítal závodníky v Bělském lese u Ostravy

Novinky, Josef Zajíc

Již 25. ročník Vánočního krosu uspořádali v neděli 23. prosince v Bělském lese učitelé Vítkovické střední průmyslové školy a gymnázia v Ostravě-Hrabůvce pod vedením hlavního rozhodčího Ing. Jiřího Brože.

Foto: Josef Zajíc

Start hlavního závodu na 6 km. Zúčastnilo se 110 závodníků. Vánoční kros 23.12.2012

Článek

"Před čtvrtstoletím jsme se spolu s kolegy tělocvikáři rozhodli uspořádat Vánoční kros, aby se tělo protáhlo," zavzpomínal Jiří Brož a pokračoval. "Je třeba připomenout, že až do 13. ročníku se závody konaly dopoledne 24. prosince, tedy opravdu v den sváteční. Pak si účastníci "vyprosili" posunutí termínu na 23. prosince. V průběhu let se závodu zúčastňovalo zhruba 80 až 150 závodníků, což činí asi 3100 účastníků i s dnešním závodem," dodal Jiří Brož.

V poslední době jsou vypsány závody i pro děti, které běží 910 metrů po okruhu na pilinové dráze. Dorostenky a dorostenci běží jeden okruh na 3 km a hlavní závod je vypsán na dva okruhy - tedy na 6 km.

V letošním roce krásné prostředí Bělského lesa využilo ke startu 110 závodníků. Bělský les svou historii začal psát jako upravované teritorium o rozloze 160 hektarů již od roku 1272, kdy se stal součástí lenního statku Stará Bělá. V sedmdesátých letech minulého století se zde začal budovat areál zdraví s pilinovou dráhou.

Hlavní rozhodčí odstartoval závod na 6 km v 10.30 hodin a již po 18 minutách a 14 sekundách doběhl první závodník atletického oddílu SSK Vítkovice, Jakub Zemaník, těsně sledován kolegou z oddílu Radkem Karnůvkem, který byl o tři sekundy pomalejší - 18:17. Třetí místo obsadil v čase 19:16 závodník z Kroměříže Tomáš Bláha.

Závodnice A. Esentierová z Extrem Balaž teamu vyhrála závod žen v čase 22:13. Druhá doběhla Jana Lančová z Nového Jičína - 25:11. Třetí skončila Danuše Škrdová z MK Seitl Ostrava - 25:22 min.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám