Hlavní obsah

Vánoční koncert zazní na zámku Průhonice

Novinky, Ivana Kvasnicová

V neděli 11. prosince od 18 hodin zazní na zámku Průhonice v rytířském sále výběr ze světových melodií Paula Simona, Franka Sinatry, Louise Armstronga, Edith Piaf a dalších v podání pěvecké skupiny Marika Singers.

Foto: Marika Singers
Článek

"Pěvecká skupina Marika Singers vznikla v roce 2008 na Vysočině v Telči. Postupem času přesídlila do Roztok. V současné době máme 18 zpěváků a 4 instrumentalisty. Náš repertoár je složen z atraktivních děl našich i světových mistrů klasiky všech období, včetně hudby současné. Projev skupiny je založen především na efektu střídání a prolínání sólových a sborových partů. Pro každý rok se snažíme připravit nové letní a adventní cykly," řekl o skupině její manažer ing. Ivan Goll.

"Skupina je složena z nadšených amatérů pod uměleckým vedením Márie Divišové, která je profesionální operní a koncertní zpěvačkou a učitelkou zpěvu. Přes poměrně krátkou dobu existence skupiny lze hovořit o poměrně úspěšném koncertním působení. Skupina byla v minulém roce vybrána pro pěvecký doprovod slavnostní bohoslužby k uctění mučednické smrti Jana Husa v pražské Betlémské kapli. I pro letošní rok jsme vybráni k pěveckému doprovodu půlnoční mše v chrámu sv. Mikuláše na pražském Staroměstském náměstí," dodal Goll.

Reklama

Výběr článků

Načítám