Hlavní obsah

Vánoční koncert rozezněl Řepiště

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční koncert, na kterém vystoupil orchestr Moravskoslezská Sinfonietta ve spolupráci se Svatomichaelským sborem, se v pondělí 26. prosince uskutečnil v Řepištích. Návštěvníci si zde mohli vyslechnout skladby Antonia Vivaldiho nebo Jana Jakuba Ryby.

Foto: Tomáš Majliš

Vánoční koncert v Řepištích

Článek

Možnosti alespoň na chvíli si odpočinout od stolů přeplněných cukrovím využilo na Štěpána tolik návštěvníků, že při zahájení koncertu byl kostel zcela zaplněn. 

V úvodu koncertu zaznělo několik skladeb v podání Svatomichaelského sboru. Jako další následoval pikolový koncert Antonia Vivaldiho v podání sólisty Petra Ženče, kterého doprovodil orchestr složený z hráčů Moravskosleské Sinfonietty. 

V druhé polovině koncertu se posluchačům představil opět Svatomichaelský sbor, který stejně jako Moravskoslezská Sinfonietta působí v Řepištích. Společně pak tyto soubory zahrály několik částí z České mše Vánoční od Jana Jakuba Ryby. Těleso, které tímto spojením vzniklo, mělo více než 50 členů a svým výkonem nadchlo všechny přihlížející.

Ačkoliv Moravskoslezská Sinfonietta v únoru završí teprve první rok své činnosti, stihla již uspořádat například vlastní celovečerní koncert filmových melodií a na několika koncertech vystoupil jako host.

Nejbližší koncert tohoto uskupení, na kterém se však již představí jako symfonický orchestr v plném obsazení, můžete navštívit v neděli 15. ledna ve sportovní hale v Řepištích. Na Novoročním koncertu zde zazní Šeherezáda ruského skladatele N. R. Korsakova nebo Zima Antonia Vivaldiho.

Více informací o koncertech můžete nalézt na: www.sinfonietta.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám